Hlavní obsah

Michal Bílek: Teď pro nás byly prvořadé výsledky

Karel FeltPrávo

Trenér Sparty Michal Bílek je pochopitelně spokojený s postavením svého týmu v tabulce před koncem ligového podzimu. Nic ale nepřeceňuje, ale vedení považuje jen za dobrou startovní pozici v cestě za titulem. V rozhovoru pro deník Právo dále uvedl, jak jej mrzí remíza z Mostu a že dojde ve Spartě k hráčským změnám.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Nový trenér Sparty Michal Bílek.

Článek

Gambrinus liga je v polovině a Sparta vede. Věřil jste, že by se mohlo nakročit ke konečnému cíli už po polovině soutěže?

Když jsem do Sparty přišel po pátém kole, řekl jsem, že po podzimu bych chtěl mít na Liberec a Mladou Boleslav minimální ztrátu a na jaře zaútočit na titul. S tím, že vedeme ligu, jsem proto spokojený, ale je to teprve poločas, nic víc. Můžeme to však považovat za dobrou startovní pozici do druhé poloviny soutěže.

Pod vaším vedením Sparta v lize neprohrála, ale čtyřikrát remízovala venku. Která z remíz vás nejvíc mrzí?

Určitě ta nedělní v Mostě. Tam jsme měli jednoznačně vyhrát. Místo abychom přidali druhý gól, sami jsme inkasovali. Stoprocentní šanci neproměnil především Šimák. Zápas jsme měli pod kontrolou a domácím jsme sami nabídli jednu šanci, při Blažkově špatném odkopu. Bohužel jsme je v závěru nechali vyrovnat.

Takže ty ostatní remízy z Teplic, Slavie a Liberce jsou úspěchem?

Do každého utkání jdeme s cílem vyhrát, ale záleží také na kvalitě soupeře a ti tři patří ke špičce. S bilancí na hřištích soupeřů určitě nejsem spokojený, není ideální, i když jsme bodovali na hřištích těžkých soupeřů. Venku jsme vyhráli jen na Slovácku, a to je málo.

Sparta boduje, vyhrává, ale je kritizována za předváděnou hru...

S tím jsem počítal, když jsem šel na Letnou. Když Sparta nemá výsledky, je to katastrofa. Když je má a boduje, je kritizována za předváděnou hru. Spojit obojí je těžké, chce to čas. Teď pro nás byly prvořadé výsledky. V zimní přestávce se zaměříme na zlepšení hry. Zatím na to opravdu nebyl čas.

Už přemýšlíte o změnách v kádru?

Samozřejmě a máme vytipované hráče, které bychom chtěli získat. Ke změnám dojde oběma směry, tedy někteří hráči odejdou, ale na konkrétní jména je v tuto chvíli ještě brzy.

Reklama

Související témata: