Hlavní obsah

Fotbalová Sparta zkusí získat Kollera a Pitáka

PRAHA

Fotbalová Sparta prý chce získat do svých řad nejlepšího střelce české reprezentace Jana Kollera z Monaka a také záložníka Salcburku Karla Pitáka. Podle magazínu Hattrick, kterému zájem Sparty o hráče potvrdil jejich manažer Pavel Paska, se o to lídr české ligy pokusí v lednovém přestupním termínu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Koller na tréninku reprezentace.

Článek

"Sparta od nás chce Kollera a Pitáka plus dva mladé hráče z české ligy - jabloneckého Hlouška a Vošahlíka z Příbrami," uvedl v prosincovém vydání Hattricku Paska.

Vedení Sparty nechtělo přestupové spekulace komentovat. "V tuto chvíli s žádným hráčem rozhodně nejednáme. Do konce podzimní části scházejí čtyři zápasy a až pak začneme řešit otázku možného posílení," uvedl pro ČTK tiskový mluvčí klubu Lukáš Přibyl.

Senzací by bylo, kdyby se Spartě povedlo angažovat reprezentační hvězdu Kollera, autora 47 branek v národním týmu. Letenský klub se o dvoumetrového kanonýra zajímá už delší dobu, ale po světovém šampionátu dal Koller, jenž ve Spartě v devadesátých letech už působil, přednost setrvání v zahraničí a z Dortmundu zamířil do Monaka. Vedení pražského klubu se nicméně šance na získání Kollera, který v posledních týdnech nehraje kvůli poranění stehenního svalu, podle Pasky stále nevzdalo.

Vrátí se Jan Koller do pražské Sparty?
Hlasujte v anketě Sport.cz na konci článku!

"Sparta eminentně stála o Honzu Kollera už v létě. A její zájem dál trvá," uvedl Paska. Sparta v minulosti stála i o Pitáka, který před letním odchodem do Salcburku působil v rivalské Slavii.

Dnešní deník Sport zveřejnil jména dalších hráčů, o které se prý Sparta uchází. Z Jablonce by podle listu ráda přivedla reprezentačního útočníka Davida Lafatu a z Teplic bosenského forvarda Edina Džeka, o nějž se ale údajně zajímají i FC Porto, Hamburk, Brémy a Besiktas Istanbul. Ve sparťanském hledáčku je i liberecký záložník Daniel Pudil, člen reprezentační jednadvacítky.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice