Hlavní obsah

Baník Ostrava láká zpět stopera Bolfa

Možný návrat fotbalového obránce René Bolfa do Baníku Ostrava dostává konkrétnější obrysy. Dvaatřicetiletý bývalý reprezentační stoper, jenž nedávno předčasně rozvázal smlouvu ve francouzském Auxerre, čeká na návrh smlouvy, který by mu měl Baník v příštích dnech předložit.

Foto: archiv

René Bolf

Článek

Bolf se na seznamu vyhlédnutých posil Baníku pro zimní přestupové období ocitl záhy po odchodu z Francie, ale teprve dnes ostravský klub zasedl s jeho manažerem Daliborem Lacinou k přímému jednání. "Došli jsme k variantě, že pro něj připravíme kombinaci smlouvy sportovní a manažerské. Máme na to pár dní," řekl oficiálnímu ostravskému webu Tomáš Petera, který Baník v jednání zastupuje.

Výborný hlavičkář Bolf Ostravě před třemi lety výrazně pomohl k zisku mistrovského titulu. Další dvě sezóny strávil v Auxerre, ale především vinou zdravotních problémů se mu závěr období ve Francii vůbec nepovedl. Poslední půlrok vysedával jen na tribuně, až se s klubem dohodl na ukončení kontraktu. Nyní trénuje individuálně. "Je to hráč, který má k Baníku vztah, tak proč toho nevyužít?" uvedl Petera.

Bolfův návrat by otevřel dveře případnému odchodu Pavla Besty, o kterého se dlouhodobě zajímá německý Duisburg. Středního obránce sledoval i v posledním ligovém utkání proti Teplicím.

Reklama

Související témata: