Hlavní obsah

Útok na první příčku Plzni vyšel, mistra spasila penalta. Příbram udolala Hanáky

Praha
Aktualizováno

Plzeňští fotbalisté se po sobotním programu 8. kola Fortuna ligy znovu vyhoupli na první příčku tabulky. V duelu s nováčkem z Opavy doma vstřelili jediný gól až v samém závěru z penalty a v čele soutěže tak předstihli do té doby vedoucí Zlín. Ve druhém sobotním zápasu zvítězila Příbram nad trápící se Olomoucí rovněž 1:0. Další čtyři utkání jsou na programu v neděli, kolo uzavře pondělní šlágr Baník Ostrava - Sparta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólová radost plzeňských fotbalistů.

Článek
Fotogalerie

Plzeň bez potrestaného kapitána Hubníka chtěla rychle zapomenout na výprask v Edenu, Opava ale pro ni není oblíbeným soupeřem. Viktoria nad ní nevyhrála v předchozích čtyřech vzájemných ligových zápasech a také v sobotu se dlouho trápila, Krmenčíkův gól v 73. minutě nebyl uznán kvůli spornému ofsajdu.

Černou bilanci zlomili Západočeši až v závěru, kdy penaltu za ruku Zapalače ve vápně (nařízenou rozhodčím Berkou až po zhlédnutí na videu) proměnil v 87. minutě Hrošovský. Plzeňští tak doma vyhráli i čtvrtý zápas v sezóně. Trenér Plzně Vrba odkoučoval 200. zápas v české lize, naopak Opavu poprvé po odchodu Skuhravého vedl trenér Kopecký.

Hanáci zamávali pohárové Evropě a ani v domácí soutěži se jim nedaří. Nováček z Příbrami i bez Matouška, který definitivně zamířil do Slavie, porazil soupeře nejtěsnějším rozdílem a poskočil na šesté místo neúplné tabulky. O jediný gól se po bezmála hodině hry postaral veterán Slepička, který se v tomto ročníku trefil už počtvrté. Sigma prohrála v lize pošesté za sebou a je stále předposlední.

Reklama