Hlavní obsah

Slavia se vrací do čela ligy. Dukla se Skuhravým zabrala, Jablonec schytal debakl

Praha
Aktualizováno

Pořadí v čele ligové tabulky se mění každým dnem, co víc si přát. Po Zlínu a Plzni převzala v 8. kole vládu nad nejvyšší fotbalovou soutěží opět Slavia, která zvítězila v neděli na hřišti Slovácka 3:1 a o skóre se vrátila před Plzeň. Předtím Dukla s novým koučem Roman Skuhravým vybojovala vůbec první body v sezóně, Liberec porazila 2:0. Jablonec před vstupem do pohárové Evropy vyfasoval doma debakl od Mladé Boleslavi 0:3 a Teplice naopak porazily Karvinou 2:1. Kolo uzavře pondělní šlágr Baníku se Spartou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slavie se radují z gólu proti Slovácku.

Článek
Fotogalerie

Slavia se vrátila do čela tabulky po necelých čtyřiadvaceti hodinách. Na rozdíl od Plzně, která v sobotu vydřela výhru nad Opavou až z penalty v závěru, zadělali Pražané na vítězství nad Slováckem už v první půli, kdy skórovali Kúdela a Coufal. Třetí gól přidal po přestávce Tecl a o vítězi bylo prakticky rozhodnuto. V závěru snížil z penalty Daníček a ukončil neprůstřelnost sešívaných v nejvyšší soutěži na hřištích soupeřů po rekordních 758 minutách.

Léčba koučem Skuhravým začala pro tým z Julisky skvěle. Proti Liberci otevřel po hodině hry skóre Djuranovič. V závěru pak po faulu libereckého Vukliševiče pojistil vítězství z penalty Schranz. Dukla po vůbec prvním bodovém zisku zůstává na posledním místě v tabulce už jen kvůli horšímu skóre za předposlední Olomoucí. Liberec nebodoval po pěti zápasech a klesl na deváté místo.

Jablonci generálka na premiéru v Evropské lize proti Rennes hrubě nevyšla. Hosté z Mladé Boleslavi školili Severočechy především v produktivitě. Na tři góly jim stačily tři střely na bránu. V prvním poločase se trefili Přikryl a Komličenko, jenž zaznamenal už osmou trefu v sezóně. Po přestávce přidal třetí branku hostů Takács a Boleslav se tak po hladké výhře v tabulce na Jablonec dotáhla.

Teplice ukončily pětizápasové čekání na výhru. Už v první půli získaly zásluhou Žitného a Vaněčka dvougólový náskok. Hosté sice zásluhou Ramíreze snížili, ale vyrovnat už nedokázali. Severočeši potvrdili, že na Karvinou umí, v pěti vzájemných zápasech zatím ztratili jen dva body.

Fotbalová liga - 8. kolo:
Pátek
Bohemians - Zlín 0:1
Sobota
Příbram - Olomouc 1:0
Plzeň - Opava 1:0
Neděle
Dukla - Liberec 2:0
Branky: 62. Djuranovič, 88. Schranz z pen.
Jablonec - Ml. Boleslav 0:3
Branky: 28. Přikryl, 34. Komličenko, 67, Takács
Teplice - Karviná 2:1
Branky: 31. Žitný, 38. Vaněček - 79. Ramirez
Slovácko - Slavia 1:3
Branky: 81. Daníček z pen. - 26. Kúdela, 30. Coufal, 56. Tecl
Pondělí
18:00 Ostrava - Sparta

Reklama