Hlavní obsah

Ostrava - Liberec 1:1Pudil prodloužil sérii, Liberec v Ostravě opět neprohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
71. Rajtoral 1 : 0
73. Pudil 1 : 1

OSTRAVA

Fotbalisté Liberce už šest a půl roku na Bazalech neprohráli a bilanci si nepokazili. Baník sice nebyl daleko od vítězství; dvacet minut před koncem ho Rajtoral poslal do vedení, ale už o tři minuty později po zmatku v domácí obraně náskok smazal Pudil.

Článek

Fotbalisté Liberce už šest a půl roku na Bazalech neprohráli a bilanci si nepokazili ani dnes. Baník sice nebyl daleko od vítězství; dvacet minut před koncem ho Rajtoral poslal do vedení, ale už o tři minuty později po zmatku v domácí obraně náskok smazal Pudil.

Po únavě ze čtvrtečního pohárového utkání proti Grasshoppers nebylo ani památky, nastartovaný Liberec dvacet minut soupeře dusil vysokým tempem, kterému Ostrava v úvodu nestačila. Domácí se trápili s přechodovou fází, ale měli štěstí, že úřadující mistr žádnou z nebezpečných akcí nedotáhl do konce. Baník byl dlouho pozdě i u většiny odražených míčů; tak se zrodila i první velká šance utkání, kterou po standardní situaci a tečované ráně Blažka ve 25. minutě zmařil Raška.

Velký vítr vzápětí udělal v ostravské obraně Pudil, který důrazným průnikem rozrazil obranný blok a po Pospěchově pokusu z otočky musel před opuštěnou brankou míč odhlavičkovat Besta. Jakmile se však Ostravané adaptovali na libereckou rychlost, začali hrát s šampionem rovnocennou partii. Chvíli před poločasem protáhl Čecha hlavičkou Klimpl, ale brankář si pro jeho pokus k pravé tyči doskočil včas.

Sílící aktivita Večeřova týmu se ze hřiště nevytratila ani po přestávce. Baník tlačil, přesto si v 52. minutě středem jeho obrany prorazil cestu Frejlach a pravačkou jen nepatrně minul. Pak však dal o sobě znovu vědět listopadový kanonýr Rajtoral: v 70. minutě liberecká obrana tak dlouho couvala před Metelkou, až se jeho centr snesl na hlavu ostravského záložníka, který zblízka překonal Čecha.

Hrstka fanoušků Slovanu nesmutnila dlouho. Za necelé tři minuty využil velkého nedorozumění mezi Klimplem a Raškou Pudil, který zblízka a o tyč trefil vyrovnání. Ani potom nikdo nehrál jen na bod. Pospěch v poslední minutě dokonce přehodil gólmana, ale Frejlachova přihrávka ho zastihla v ofsajdu. Ostrava se pak zlobila ještě za Matulovo stažení Magery v pokutovém území, ale sudí Jílek jejich penaltové tužby nevyslyšel.

Baník Ostrava - Slovan Liberec 1:1 (0:0)
Branky: 70. Rajtoral - 73. Pudil. Rozhodčí: Jílek - Kubáň, Jiřík. ŽK: Metelka, Klimpl - Matula. Diváci: 7103.
Sestavy:
Ostrava: Raška - Marek, Klimpl, Besta, Hoffmann - Rajtoral, Bystroň, Lukeš, Metelka (77. Žůrek) - Varadi (58. Mičola), Střihavka (88. Magera). Trenér: Večeřa.
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Dohnálek (85. Matula), Bílek, Frejlach, Pudil (85. Papoušek) - Blažek (46. Holenda), Pospěch. Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: