Hlavní obsah

FOTBAL ON-LINE: Teplice vs. Slavia

PRAHA

Šestnácté kolo první fotbalové ligy uzavře pondělní televizní dohrávka mezi Teplicemi a Slavií Praha. Hosté v nejvyšší domácí soutěži nepoznali už devět zápasů hořkost porážky, navíc jsou postrachem domácích mužstev, protože poslední čtyři utkání venku vyhráli.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Teplice vs. Slavia (foto archív)

Článek

Na to se pokusí Pražané navázat i na teplických Stínadlech proti soupeři, který po slabším úvodu stoupá vzhůru tabulkou a touží oplatit Slavii prohru z prvního vzájemného utkání.

"Slavii se daří venku, protože má dobré brejkové hráče. Mužstvo předvádí útočný fotbal, který se fanouškům líbí," řekl asistent trenéra Teplic Jiří Bartl. "Těšíme se na každý domácí zápas a na ten se Slavií dvojnásob. Věřím, že přijde hodně diváků a boudou naším dvanáctým hráčem. Chceme soupeři oplatit nešťastnou prohru z druhého kola," připomněl Bartl porážku 2:3, o které rozhodla penalta v nastaveném čase.

Slavia v minulém kole prolomila výhrou nad Českými Budějovicemi domácí remízové prokletí. V Teplicích chce tříbodový zisk potvrdit i proti soupeři s nejlepším útokem v lize.

"Čeká nás hodně těžké utkání a velmi ofenzivně laděný soupeř," uvedl trenér Karel Jarolím. "Po příchodu Dorta se útočná síla Teplic ještě zvýšila. Musíme si dát pozor i na standardní situace, při kterých jsou domácí nebezpeční," dodal slávistický kouč, který již bude mít k dispozici Švece.

Předpokládané sestavy:
Teplice: Poštulka - Valenta, Lukáš, Hunal, Klein - Doležal, Sabou, Dort, Jirsák - Fenin, Džeko.
Slavia: Kozáčik - Krajčík, Latka, Dosoudil, Hubáček - Kalivoda, L. Jarolím, Hrdlička, Švento - Vlček, Fořt.

Reklama

Související témata: