Hlavní obsah

Vyhráli jsme jednu bitvu, ne celou válku, má jasno nový lídr Dukly

Praha

Jestli něco klubu z Julisky v posledních letech nechybí, pak jistě schopnost přivést zajímavé hráče. Fotbalová Dukla překvapila znovu, když jako poslední tým ligové tabulky během reprezentační pauzy přivedla ostříleného slovenského stopera Jána Ďuricu (36). Hned při jeho premiéře vůbec poprvé v sezóně zabodovala a porazila Liberec (2:0). Obránce prověřený ruskou či tureckou ligou se zařadil mezi lídry mužstva.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dukly Praha (zleva): Ján Ďurica, Jan Holenda a Nikola Raspopovič oslavují gól Uroše Duranoviče proti Liberci.

Článek

Lepší začátek záchranné mise si přát nemohl. Spolu s koučem Romanem Skuhravým a dalším stoperem Nikolou Raspopovičem přišli na pomoc v těžké chvíli. A premiéru zvládli na výbornou. S mazákem Ďuricou hned přišla první výhra.

„Kdepak, fotbal není o jednom hráči. Bojovalo nás všech jedenáct na hřišti. Vyhráli jsme jen jednu bitvu, ne celou válku," upozorňuje Ján Ďurica.

Ve slovenské reprezentaci nasbíral 91 startů. Zahrál si na mistrovství světa 2010 v Jihoafrické republice i na evropském šampionátu o šest let později.

A teď se jako volný hráč objevil na Julisce. „Vybíral jsem si klub, rozhlížel se na Slovensku i v Česku. Teď už je to jedno, podepsal jsem smlouvu s Duklou," nechce příliš rozebírat možnosti, jež zvažoval.

Kritickou situaci bere jako motivaci

Jako mazák bude pod tlakem velkého očekávání.

„Tlak? Kdepak, beru situaci jako motivaci. Jsem pozitivně naladěný a neohlížel se, kolikátá Dukla je. Jsem tady nejstarší, je mi šestatřicet. Mám toho hodně za sebou i před sebou. Přišel jsem Dukle pomoct a doufám, že nám to společně vyjde," ujišťuje Ďurica.

Dukla má výhodu, že při vší bídě jí soupeři v tabulce ještě neutekli. Na Opavu ztrácí jen bod a má stejný zisk jako Olomouc, na jejímž hřišti zrovna v sobotu nastoupí.

„Dukla má první tři body a je na dobré cestě. Zatím však ještě nemá moc cenu dívat se na tabulku. V Olomouci musíme potvrdit, že se zvedáme," apeluje stoper.

Ďurica bude mít v týmu vůdčí postavení.

„Hned na začátku jsem mu řekl, že stejně jako jsem v Opavě bral Zdenu Pospěcha, také on je pro mě studnice zkušeností. Janko je pro mě partner, svým charizma a profesionalitou hráč, jehož se vyplatí následovat. Já to mám v plánu a doufám, že se přidají i naši mladí hráči," zdůrazňuje trenér Roman Skuhravý.

Reklama