Hlavní obsah

Pod trenérem Kopeckým nehrajeme takový hurá fotbal, má radost opavský Smola

Brno

Fotbalistům Opavy se začíná v brněnském azylu dařit. Prvoligový nováček si připsal v moravské metropoli už druhé vítězství v řadě, po triumfu nad Jabloncem zdolal na náhradním domácím stadiónu i Teplice (2:0).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Opavy se dočkali výhry.

Článek

Cestu Slezanů za třemi body načal vedoucím gólem v závěru úvodní půlhodiny útočník Tomáš Smola. „Moje střela nebyla příliš razantní, ale naštěstí jsem mířil do protipohybu gólmana," oddechl si. „Uklidnili jsme se, od té doby jsme už byli lepší. Vyhráli jsme zaslouženě," domnívá se.

Styl hry, který mužstvu ordinuje nový kouč Kopecký, se Smolovi zamlouvá. „Nehrajeme teď takový hurá fotbal. A směrem dopředu nám trenér nechává víc volnosti," pochvaluje si.

Ivan Kopecký se při svém druhém utkání na opavské lavičce dočkal premiérového vítězství. „V naší situaci jsme potřebovali nutně vyhrát. Hodně důležité bylo, že jsme po oboustranně opatrném úvodu střetnutí vstřelili vedoucí branku. Trpělivou hrou jsme pak zápas dotáhli ke třem bodům," má radost.

Prostředí azylu v brněnském Králově Poli zažil jako kouč Opavy poprvé. „To, jakou atmosféru nám skoro tisícovka našich fandů tady vytvořila, bylo neskutečné. Patří jim obrovský dík," vzkázal Kopecký. Netušil, zda Opavští hráli v Brně naposledy. „Spíš to vypadá, že se tady utkáme ještě za dva týdny i s Bohemkou," předpokládá návrat do domovského stánku až po říjnové reprezentační přestávce.

Byli jsme málo nebezpeční, ví Šmejkal

Tepličtí opouštěli brněnský stadión zklamaní. „Na lacině inkasovanou branku jsme nedokázali skoro vůbec reagovat. Nevytvořili jsme si prakticky žádnou tutovou šanci. Jen pár závarů, a to je hodně málo," smutnil obránce Tomáš Vondrášek. Hráči severočeského celku po závěrečném hvizdu diskutovali několik minut se skupinkou nespokojených fandů. „Zdá se jim, že nebojujeme naplno. Některé naše argumenty uznali, jiné ne. Sami víme, že se musíme zlepšit," má jasno.

Trenér Teplic Daniel Šmejkal si posteskl, že jeho mužstvo inkasovalo z první vážnější opavské šance. „Pak už byl soupeř lepší. Po pauze jsme se sice snažili dobývat jeho bránu, ale byli jsme málo nebezpeční. Za předchozími výbornými výkony tentokrát zaostal náš nejlepší střelec Vaněček," našel jednu z příčin, proč teplická ofenzíva nebyla tentokrát příliš účinná.

Reklama

Související témata: