Hlavní obsah

Deset, deset! Trenér o přestávce kanonýra seřval, odpovědí byly další dva góly

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi v devátém kole první ligy rozstříleli 5:1 Slovácko a připravili soupeři čtvrtou porážku za sebou. Dvěma góly se na vítězství podílel nejlepší střelec soutěže ruský útočník Nikolaj Komličenko, který už v sezóně dal deset branek. Paradoxní je, že trenér Jozef Weber kanonýra o přestávce důrazně kritizoval.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Už mám deset gólů, ukazuje Nikolaj Komličenko z Boleslavi.

Článek

Hladká výhra, nerodila se však snadno. „Byli jsme v první půli aktivní, ale zasloužené vedení nepotvrdili druhým gólem. Do druhé půle soupeř podle očekávání vlítl a kontaktním gólem nám hru zkomplikoval. Povedlo se nám však střídání Matějovského, který utkání zklidnil a rozhodl ho kolmicí Komličenkovi na třetí gól," líčí boleslavský trenér Jozef Weber.

„Jsem rád, že jsme potěšili diváky podobně jako při výhře s Opavou, a jsem rád, že je po zranění Matějovský zpátky ve hře," těší kouče.

Při hodnocení kanonýra Komličenka zůstává náročný a kritický. Weber netají, že v prvním poločase útočníkův výkon nebyl dobrý a o přestávce na něho v kabině zvýšil hlas, načež důrazný forvard kritiku smázl dvěma góly v závěru zápasu.

„Nejen on, ale celé mužstvo i my trenéři nesmíme dopustit, aby polevil," zdůrazňuje Weber.

Již potřetí za sebou poslal do zápasu shodnou základní jedenáctku. Prvním vynuceným narušením stabilizované sestavy však může být absence Konatého, jenž ze zápasu proti Slovácku odstoupil se svalovým zraněním.

Reklama