Hlavní obsah

S rychlíky na Slavii! Bohemce to v Edenu málem vyšlo. Rychlejší už být nemohli, ví kouč Trpišovský

neu

Proti Slavii v nedělním ligovém derby nasadil nejrychlejší hráče, které má. Dva do útoku, dva pod ně. Plán, zaskočit vysokého favorita, trenérovi Bohemians 1905 Martinu Haškovi málem vyšel. Klokani byli blízko bodu, po přestávce měli navrch. Na branku Jaromíra Zmrhala z prvního poločasu ale odpověď nenašli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Klokan Nečas (vlevo) a slávista Ngadeu.

Článek

„Vzhledem k našemu aktuálnímu stavu kádru jsme vsadili na maximálně rychlé hráče. Věděli jsme, že má Slavia má v nohách těžký zápas s Bordeaux, že by jí v průběhu utkání mohly síly ubývat. Což se v praxi naplnilo," uvedl Hašek.

Na hrotu operoval Nečas s krajním záložníkem Záviškou. Pod nimi dvě další „rychlonožky" Reiter s Vodhánělem. Plán, prosazovat se rychlostí, začal vycházet po přestávce, kdy domácím odcházely síly. „Hrálo se stylem nahoru-dolu, v tom měla Bohemka navrch. Měla čerstvé hráče a čtyři extrémně rychlé nahoře," podotkl kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

Když spatřil hodinu před utkáním sestavu soupeře, nebyl překvapený. S podobnou počítal. „Takovou předtuchu, že Bohemka nasadí rychlíky, jsme měli. Víme, jaké hráče si Martin vybírá, jakým stylem pracuje," uvedl Trpišovský.

Klokani vsadili na stejný model jako nedávno v Olomouci, která tři dny před výkopem absolvovala pohárový duel v Seville. Sigmu po přestávce přehráli, zvládli fantastický obrat z 0:2 na 3:2. „Mysleli jsme si, že budou vycházet z toho, co jim přineslo obrat v Olomouci. Sigma na tom byla ještě hůř než my, hrála pohár venku, po zápase ji čekalo náročné cestování. Bohemka rychlejší už být nemohla. Klobouk dolů před našimi stopery. Hráli jeden na jednoho, oba svoji práci zvládli skvěle," těšilo Trpišovského.

Po přestávce vypadalo, že je jen otázka času, kdy klokani udeří. Nestalo se, favorita však trápili do posledních vteřin. „Byla jen otázka, jestli se nám povede, nebo nepovede vstřelit gól. Je pravda, že jsme si nevypracovali velké množství šancí, jedna ale byla velká. Pár pološancí jsme nedotáhli do konce. Přesto myslím, že jsme v Edenu zanechali dobrý dojem. První poločas jsme měli pod kontrolou až na úsek, kdy jsme se dostali pod několikaminutový tlak. Druhý poločas už jsme měli herní dominanci, Slavii jsme přehrávali," podotkl Hašek.

„Ani v závěru se k nám ale štěstí nepřiklonilo. Zmokli jsme. A jedeme domů jako zmoklé slepice," narážel s úsměvem na bouři, která se nad Edenem strhla v nastaveném čase.

Reklama