Hlavní obsah

Fotbalisté Teplic mají nového kouče. Šmejkala nahradil Hejkal

Teplice/Praha

Fotbalisté prvoligových Teplic mají nového trenéra. Kvůli špatným výsledkům byl odvolán Daniel Šmejkal, kterého nahradil Stanislav Hejkal. O změně na pozici hlavního kouče rozhodlo v úterý na mimořádném zasedání představenstvo FK Teplice. Odvolán byl i Šmmejkalův asistent Radim Nečas, končí i sportovní ředitel Jakub Dovalil. Toho nahradí ve funkci bývalý hráč severočeského klubu Štěpán Vachoušek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Šmejkal už není trenérem Teplic.

Článek

Daniel Šmejkal vedl Teplice více než dva roky, odkoučoval 69 ligových utkání. Další už ale nepřidá. "Důvodem odvolání je klesající trend, jak výsledkový, tak především herní. Nejsme klubem, který odvolává trenéra na základě několika nepodařených výsledků, ale zde bohužel šlo o dlouhodobý trend, který se navíc stupňoval," uvedl na klubovém webu předseda představenstva Pavel Šedlbauer.

Ten okomentoval i další změny v severočeském klubu. "Sportovní ředitel Dovalil měl za sportovní část zodpovědnost a výsledky nepřicházely jak na hřišti, tak ani v rámci posílení základního kádru A mužstva," dodává Šedlbauer.

Úterní trénink tak již povede nový trenér Stanislav Hejkal, který pracoval v oblasti skautingu pro pražskou Spartu. V minulé sezóně však dovedl teplickou juniorku až k titulu v Juniorské lize. Hejkal již v Teplicích působil také v roli asistenta Zdeňka Ščasného a Petra Rady. "Stanislav Hejkal dobře zná místní prostředí, navíc zde již dvakrát úspěšně působil. Patří mezi velké fotbalové odborníky, i když není zatím tolik prověřený jako hlavní trenér," míní Pavel Šedlbauer. O složení realizačního týmu A mužstva se rozhodne v následujících dnech, vše bude v gesci nového trenéra.

Na pozici sportovního ředitele klubu se z postu hlavního skauta přesune Štěpán Vachoušek, který se od ledna zapracovával do klubových struktur nejprve jako mentor dorosteneckých týmů a od léta jako hlavní skaut. "Štěpán Vachoušek je místní patriot a klubový odchovanec, do práce na mládežnickém úseku navíc vstoupil s velkou vervou a zápalem, v čemž věříme, že bude pokračovat i ve sportovním vedení klubu," říká předseda představenstva teplického klubu.

Hejkal nebude na svoji trenérskou premiéru na lavičce teplického áčka čekat dlouho. Už ve středu od 16:00 nastoupí jeho tým na půdě Loko Vltavín v rámci 3. kola MOL Cupu.

Reklama

Související témata: