Hlavní obsah

Spartu většina hráčů Plzně nesnáší, její debakl nebude mít na šlágr vliv, tuší Šural

Duel dvou účastníků evropských pohárů notně rozčísl domácí fotbalovou scénu. Mistrovská Plzeň utržila v pondělí debakl 0:3 na hřišti Jablonce. A hned v pátek Viktoria v očekávaném ligovém šlágru přivítá Spartu. „Výhoda, nevýhoda… Je to prostě fakt,“ reaguje letenský trenér Zdeněk Ščasný na otázku, jaký vliv může překvapivý výsledek ze Střelnice na očekávanou bitvu mít.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Šural ze Sparty během utkání s Plzní.

Článek

Výbuch nejbližšího soupeře mohou brát ze dvou pohledů. Buď jako výhodu, že Plzeň utržila citelný direkt a nebude do pátku v optimální náladě. Nebo také jako nevýhodu, že ve Štruncových sadech dojde k hromobití a mytí hlav, takže si tak zkušený tým jako Viktoria nedovolí vybouchnout znovu.

„Venku a doma je Plzeň trochu odlišná. A navíc pořád mají tým, který se bezesporu dokáže připravit na velké zápasy. Mají nejzkušenějšího trenéra. Bez ohledu, jak hráli v Jablonci, čekám těžký zápas," upozorňuje trenér Zdeněk Ščasný v rozhovoru pro sparťanský web.

Také jeho svěřenci se nechtějí nechat pondělní senzací ukolébat.

Předvedou úplně jiný výkon než v Jablonci

„Může se zdát, že situace teď pro nás bude horší. Prohráli, takže se posadí zase na zadek a zaberou. Ale co vím, tak Spartu většina hráčů Plzně nesnáší, takže je to jedno. Tak jako tak půjdou do zápasu na sto procent. Předvedou úplně jiný výkon než v Jablonci," uvědomuje si kapitán mužstva Josef Šural.

Spoluhráči mu přizvukují. „Co se stalo v Jablonci, není pro naše páteční utkání relevantní. Čeká nás úplně jiný zápas, který bude mít velký náboj. Domácí už se k Jablonci nebudou vracet," ujišťuje rumunský záložník Nicolae Stanciu.

Duel na Střelnici nicméně Letenští v pondělí bedlivě sledovali.

„Koukali jsme v rámci přípravy na pátek... Soupeř se na nás určitě pečlivě připraví. My ale chceme Plzeň vyloupit, vyhrát a zůstat v tabulce před ní. To je jasné," ujišťuje Šural.

Reklama