Hlavní obsah

Lafata otevřeně o Spartě: Stramaccioni nikde nic nedokázal, vinu za propadák nesou jeho zastánci!

Měl od prvního muže Sparty nabídku, aby v rudém dresu působil ještě další rok. Ovšem za podmínky, že už by nastupoval jen na závěrečných pět deset minut. Podřadná role by fotbalového kanonýra Davida Lafatu nenaplňovala, proto raději profesionální kariéru ukončil. Bývalý kapitán týmu se v pátečním pořadu Česká ulička Michala Hrdličky na O2 TV Sport vyjádřil k dění na Letné velmi otevřeně. Mimo jiné prohlásil, že majitel klubu Daniel Křetínský fotbalu nerozumí. Zajímavé pasáže si můžete přehrát uvnitř článku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan David Lafata slaví jednu ze svých ligových tref.

Článek

Závěr kariéry si určitě představoval jinak. Jenže sezóna, která se nesla v duchu experimentu s italským koučem Andreou Stramaccionim, skončila krachem.

„Trenér za propadák svým způsobem nemůže. Kde byl, tak nic nedokázal. Asi se tedy nedalo čekat, že něco předvede tady... Největší vinu nesou ti, co ho přivedli a dali mu takové pravomoci," upozornil v otevřeném rozhovoru David Lafata.

Šestinásobný nejlepší střelec české ligy dost dobře nechápe, že majitele klubu Daniela Křetínského, který je úspěšný v byznysu a do klubu vkládá obrovské peníze, poslední mizerné sezóny neznepokojují.

„Největší problém podle mého názoru je, že si doktor Křetínský myslí, že fotbalu rozumí. Lidé, co má okolo, ho v tom utvrzují nebo říkají, co chce slyšet," míní Lafata.

Odpovědi na další otázky najdete v přiložené ukázce.

Reklama