Hlavní obsah

Hráčem měsíce je Tetteh, koučem Kopecký

Praha

Nejlepším hráčem nejvyšší soutěže za měsíc září byl v anketě Ligové fotbalové asociace zvolen útočník Sparty Benjamin Tetteh. Mezi trenéry si ocenění odnesl Ivan Kopecký z Opavy. Tetteh ve třech zápasech nastřílel stejný počet branek. Kopecký na začátku měsíce vystřídal u kormidla Opavy kouče Skuhravého a ve třech odehraných zápasech získal s týmem šest bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Benjamin Tetteh ze Sparty během utkání v Teplicích.

Článek

Jedenadvacetiletý ghanský útočník Benjamin Tetteh posílil Spartu před sezónou z Bohemians a v deseti odehraných zápasech nastřílel pět gólů. V září zasáhl do všech tří zápasů Sparty a třikrát se střelecky prosadil. Jediným gólem rozhodl zápas na hřišti Ostravy a další dva zásahy přidal při výhře 4:1 do sítě Liberce. S celkem pěti góly je nejlepším střelcem týmu v sezóně.

Osmačtyřicetiletý trenér Ivan Kopecký prožívá svou druhou štaci v rámci nejvyšší soutěže (v minulé sezóně trénoval Jihlavu) a vstoupil do ní úspěšně. Kormidlo Opavy převzal po Romanu Skuhravém 5. září a ze tří zápasů s ní dokázal získat šest bodů. Slezané nejprve prohráli v Plzni těsně 0:1, když o jejich porážce rozhodl pokutový kop v 87. minutě, následně však doma porazili Teplice 2:0 a stejným poměrem zvítězili i na hřišti Slovácka.

Premianty zná také druhá liga. Mezi hráči uspěl Radek Porcal, brankář Varnsdorfu. Inkasoval v minulém měsíci jen jediný gól, přičemž chytil i penaltu. Trenérem měsíce je pak Zdenko Frťala, který v září se svým Hradcem Králové hned třikrát zvítězil a je tak pouze o skóre na druhém místě.

Reklama

Související témata: