Hlavní obsah

Debakl a direkt. Plzeň se Slavií jdou zapomínat na pohárové porážky

Praha

Postavili se venku soupeřům rozdílně. Fotbalisté Plzně nebyli AS Řím důstojným partnerem, zatímco Slavia nečekaně Petrohrad výrazně přestřílela. Výsledek byl ovšem shodný. Bez bodu. Oba pohároví zástupci teď budou na porážky zapomínat v ligových duelech na vlastním hřišti. Plzeň od 15:00 hostí Teplice a Slavia o tři hodiny později hraje s Příbramí.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Plzeňský obránce Roman Hubník (vlevo) zasahuje před Lorenzem Pellegrinim z AS Řím.

Článek

Viktoria měla proti sešívaným dva dny k dobru. V Římě prohrála 0:5 již v úterý.

„Hlavně musíme zapomenout na zápas v Římě. V české lize se vysokou porážku budeme snažit napravit a hrát ofenzivní fotbal. Doufám, že se nám hlavně v domácím prostředí bude dařit pravidelně," přeje si trenér Pavel Vrba.

Až po duelu s Teplicemi se jeho tým dočká reprezentační přestávky. „Jsem na náročný program zvyklý. Jsme rádi, že máme už v neděli další zápas. Musíme se ale soustředit, protože skákat z Ligy mistrů do naší ligy není úplně ideální. Máme ale dost zkušený mančaft a věřím, že utkání zvládneme v pohodě," říká kapitán Roman Hubník.

Dobře regenerovat a starat se o tělo

Slávisté hráli ve čtvrtek a z Ruska se vrátili až v pátek po poledni. „Snažíme se udělat maximum, aby se fyzický stav mužstva dal do kupy v rámci možností. Moc času není, ale s realitou se musíme srovnat. Utkání je pro nás hodně důležité," líčí kouč Jindřich Trpišovský.

Zenit vyhrál 1:0, což byl pro aktivní Slavii krutý direkt. Na lítost však sešívaní nemají ani chvilku času.

„Myslím si, že náročný program zvládáme v pohodě. Nic lehkého, ale zvykli jsme si už loni. Měli jsme program dost podobný. Musíme dobře regenerovat a starat se o tělo. V neděli musíme ligu zvládnout, pak je reprezentační pauza, kdy si odpočineme a načerpáme nové síly. A jdeme dále," plánuje záložník Miroslav Stoch.

Sešívaní mají kvůli rozsáhlé marodce nouzi o útočníky. Proti čtvrtku by však měli mít o dva víc - Mešanoviče (není na pohárové soupisce) a Olayinku (neměl ruské vízum).

Reklama