Hlavní obsah

Slavia se v lize rozstřílela. Sparta vybouchla, Plzeň slaví těsnou výhru

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Viktorie Plzeň splnili roli favorita a v nedělním utkání 11. kola ligy doma vyhráli nad Teplicemi 1:0. Po hodině hry se trefil Aleš Čermák, pojistit náskok mohl Hořava, ale nedal penaltu. Tři body získala i Dukla, když zvítězila 2:0 v Karviné, ale zůstala poslední. Opava v brněnském exilu podlehla Bohemians 0:1, výhru Pražanům zařídil přesnou trefou Nečas. Jablonec doma nezaváhal a porazil tým Slovácka 2:0. Slavia v Edenu zvítězila nad Příbramí jasně 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie se radují ze vstřelené branky v ligovém utkání.

Článek
Fotogalerie

Viktoria se musela vyrovnávat s debaklem v Římě, ale zápas s Teplicemi zvládla. Tedy alespoň výsledkově. Žádný koncert to v podání Západočechů nebyl, ale tři body tým trenéra Pavla Vrby získal. Viktorii je vystřelil Aleš Čermák po hodině hry. Plzeň tak neporohrála s Teplicemi už desetkrát v řadě.

Jablonec navázal na čtvrteční remízu s Kyjevem. Tentokrát dokonce slavil tři body, když si poradil se Slováckem. To si připsalo šestou porážku v řadě při skóre 3:18.

Opava v Brně hostí Bohemians a na tři body dosáhli Klokani. V 68. minutě skóroval Nečas. Domácí tým mohl vyrovnat, ale neproměnil penaltu. Pražané tak mají v tabulce o pět bodů více než Slezané.

Poslední Dukla zaskočila Karvinou, vyhrála 2:0, ale stejně je dál poslední. Do vedení dostal tým z Julisky stoper Ďurica, v nastaveném čase pojistil vítězství Dukly Bilovský.

Slavia doma bez problémů vyhrála nad Příbramí. Na první trefu Bořila sice Středočeši během pár sekund reagovali vyrovnáním Rezka, ovšam pak už pálili jen sešívaní. Zvítězili 4:1 a utrhli se spolu s Plzní konkurentům ze špičky tabulky - Spartě s Baníkem - na čtyři body.

Program 11. kola první fotbalové ligy:
Pátek
Zlín - Liberec 0:1
Sobota
Mladá Boleslav - Ostrava 2:2
Olomouc - Sparta 1:0
Neděle
Opava - Bohemians 0:1
Branka: 68. Nečas.
Karviná - Dukla 0:2
Branky: 64. Ďurica, 90+4. Bílovský.
Plzeň - Teplice 1:0
Branka: 60. Čermák.
Jablonec - Slovácko 2:0
Branky: 7. Jovovič, 37. Masopust
Slavia - Příbram 4:1
Branky: 14. Bořil, 32. Baluta, 35. Frydrych, 75. Stoch - 15. Rezek.

Reklama