Hlavní obsah

Ďurica skvělým trestňákem všechny zaskočil a pak už se jen smál

Karviná

Stále cennějším zbožím se stává stoper pražské Dukly Ján Ďurica. Hned po jeho příchodu v polovině září dokázala Dukla poprvé v sezóně vyhrát nad Libercem, k premiérovému tříbodovému zápasu venku pomohl 36letý fotbalista jak skvělou prací v defenzivě, tak i luxusně trefenou standardkou. Na jeho premiérovou trefu v české nejvyšší soutěži navázal v závěru ještě střídající Bilovský a Dukla vyhrála v Karviné 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ján Ďurica (první zleva) oslavuje s fotbalisty Dukly Praha gól.

Článek

Šla vaše standardka trefit ještě lépe?

Bylo to spíš o technice, ne o síle, protože to bylo dost blízko. Zkusil jsem jen tak překopnout zeď a vyšlo to. Když to dobře trefíte k tyči, má to brankář vždy hodně těžké, protože stojí na druhé straně.

Jak trenér Karviné Nádvorník, tak i kouč Dukly Skuhravý připustili, že netušili, že umíte takhle kopat standardky. Už jste se tak někdy trefil?

Když jsem byl v Rusku, tak jsem tam měl ještě jeden takový trestňák, ale většinou na to byli jiní. Nepouštěli mě k tomu, ale v Dukle jsem nejstarší a každý se bojí mi něco říct, tak jsem to zkusil. (smích)

A zařídil cenné vítězství, které Dukla nyní potřebuje ze všech týmů v lize nejvíce.

Přesně tak. Gól je pěkný, ale vzhledem k záchraně je důležitější, že máme tři body a že se posouváme. Dnes jsme vyhráli těžký zápas, protože Karviná byla bojovná, ukázala srdce a tlačila nás až do konce. Velký respekt před nimi, ale my jsme rádi za výhru.

Poprvé vezete body z venku. Je to úleva?

Vyhráli jsme, protože jsme hráli dobře. Kombinačně, ale taky efektivně. A ve druhém poločase jsme rozhodli. Teď je ale třeba body potvrdit doma, v přestávce máme pohár a pak Opavu.

Karvinou jste přehráli. Měli jste více střel, trefili jste dvakrát tyč. Zvedá se Dukla?

Hráli jsme dobře. Karviná hrála spíše takový bojovný fotbal, snažili se dlouhými nákopy, měli tam vysokého Wagnera v prvním poločase. Pak tam poslali Ramireze, v závěru šel dopředu i stoper a na konci tam bylo asi pět jejich útočníků. Byl tam tlak, ale ustáli jsme, dobře chytal Filip Rada. Hráli jsme dnes opravdu dobře.

Velký vliv na vzepětí Dukly má i trenér Skuhravý. Co změnil?

Zlepšila se hra, je tady teď víc zkušenějších hráčů, protože jsem přišel já nebo Raspi (Nikola Raspopovič), a k tomu se přidávají mladí, kteří začali makat. Mají velký potenciál, který dnes ukázali, ale nesmějí se uspokojit.

Jak se vám zamlouvá kombinační fotbal, který vám trenér Skuhravý ordinuje?

Záleží, proti komu hrajete. Zase nemůžeme hrát na každého hurá systém, je třeba se na každého soupeře připravit individuálně. A hlavně hrát rozumně, což se nám teď podařilo. Teď na tom musíme dál stavět.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice