Hlavní obsah

Za brooklynskou rvačku může Tyson na rok za mříže

NEW YORK

Až roční vězení hrozí bývalému mistru světa v boxu Miku Tysonovi, pokud bude odsouzen za sobotní rvačku v Brooklynu. Proslulý bouřlivák je na 24. července předvolán k soudu v New Yorku, státní zastupitelství Tysonův čin kvalifikuje jako ublížení na zdraví.

Foto: ČTK/AP

Tysonovi hrozí rok vězení.

Článek

Uplynulou sobotu jako by se dva bývalí rivalové dohodli a domluvili si své duely na stejný den. Zatímco ale jeden za své vystoupení inkasoval tučný honorář ve výši zhruba šesti miliónů dolarů, druhý si svůj rohovnický výstup odbyl zdarma, avšak se soudní dohrou.

Brit Lennox Lewis v Los Angeles úspěšně obhájil titul šampióna těžké váhy, když změnil v šesti kolech k nepoznání obličej ukrajinského vyzyvatele Vitalije Klička. Tyson, jehož Lewis převálcoval v přímém souboji v loňském roce, si za ring vybral opačnou stranu kontinentu.

Recepční se nestačil divit

V půl šesté ráno se vyhlášený bijec před hotelem Marriot v Brooklynu pustil do křížku se dvěma muži, kteří bývalého mistra světa dokonce lehce zranili předmětem, který popadli v hotelové recepci. Policie, která na místo dojela Tysona zadržela a předala jeho případ k dalšímu šetření.

Tysonův pestrý trestní rejstřík se tak opět rozroste. Po drobných kriminálních činech v mládí byl v roce 1992 odsouzen na šest let za znásilnění černošské královny krásy Desiree Washingtonové. Po vypršení poloviny trestu se ale dostal na svobodu. Svou vinu vždy popíral, ale v květnovém rozhovoru pro televizní stanici Fox prohlásil, že by teď za to, co mu provedla, neváhal a znásilnil Washingtonovou i její matku.

Reklama