Hlavní obsah

Slavia - Ostrava 2:1Necid zařídil Slavii výhru and Baníkem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Vlček 1 : 0
62. Rajtoral 1 : 1
90. Necid 2 : 1

Brankou Necida v nastaveném čase rozhodli fotbalisté Slavie Praha v posledním podzimním kole o svém vítězství 2:1 nad Baníkem Ostrava. Hosté, kteří dohrávali od 21. minuty bez vyloučeného Besty, jen potvrdili, že proti Slavii se jim dlouhodobě vůbec nedaří. Slavia se díky výhře minimálně do pondělí posunula do čela prvoligové tabulky, odkud ji však může zítra v případě výhry na Kladně sesadit pražská Sparta.

Článek

Stále bez čtveřice zraněných a potrestaného Dosoudila, ale již s uzdraveným Lukášek Jarolímem a Suchým začala Slavia v chladném odpoledni aktivně. Ale i hosté se snažili o otevřený fotbal a před brankou Slavie byli nebezpečnější než domácí před ostravskou. V koncovce však hostům chyběla finální přihrávka a klid.

V sedmé minutě Rajtoral poslal pas do volného prostoru na Mageru, ale ten v jasné příležitosti namířil vedle branky Kozáčika. V devatenácté minutě ale chyboval Hoffman, který nabídl míč Lukáši Jarolímovi, ten ovšem tísněn ani nevystřelil. O dvě minuty později nestačil Besta ve sprinterském souboji Vlčkovi a musel si vypomoci tím, že jej přidržel. Rozhodčí Matějek ostravskému obránci bez váhání ukázal červenou kartu.

Ve 32. minutě měl Lukáš Jarolím na hlavičce vedoucí branku. Po centru Šventa střílel v pádu, ale brankář Raška bravurně míč vyrazil a Fořtova dorážka mířila vedle. Pět minut před přestávkou přetáhl Švento centr až na nabíhajícího Dočkala, ten sice vypálil pohotově bez přípravy, ale namířil vedle.

Domácí kouč vysunul po přestávce Krajčíka do zálohy a v obraně hrála jen trojice. Právě Krajčíkovi však ve 48. minutě sebral míč Mičola a řítil se na domácí branku. Chybu svého spoluhráče však s jistotou napravil Suchý a ostravského hráče čistě odzbrojil.

Na gól ale čekali diváci jen deset minut. Na dlouhý míč z hloubi pole si naběhl Vlček, nádherně se zbavil postupně Čoupka a Bystroně a střelou po zemi překonal Rašku. Svou osmou ligovou střelou se tak dotáhl na Doška a Pecku na čelo tabulky kanonýrů. Z vedení se ale Slavia neradovala dlouho. Na centr Lukeše si v 62. minutě nejlépe naskočil Rajtoral a pátým gólem ve čtvrtém zápase vyrovnal.

V 75. minutě mohl strhnout vedení na stranu domácích opět Vlček, ale v jasné šanci napálil střelu jen do vybíhajícího Rašky. Ten se však zranil a místo něj musel na hřiště Buček. Domácí soupeře sevřeli, ale hosté dlouho odolávali. O sedmé výhře nad Baníkem v řadě rozhodl až v nastaveném čase střídající Necid, který zužitkoval Kalivodův roh.

Slavia Praha - Baník Ostrava 2:1 (0:0)
Branky: 55. Vlček, 90+1. Necid. - 62. Rajtoral. Rozhodčí: Matějek - Hojsík, Pospíšil. ŽK: Fořt, Necid. ČK: 21. Besta (Ostr.). Diváci: 5283.
Slavia Praha: Kozáčik - Krajčík, Latka, Suchý, Hubáček - Dočkal (63. Kalivoda), L. Jarolím (82. Necid), Švec, Švento - Vlček, Fořt (63. Gaúcho). Trenér: K. Jarolím.
Ostrava: Raška (78. Buček) - Marek, Hoffman, Besta, Čoupek - Rajtoral, Bystroň, Slončík (46. Střihavka), Lukeš, Mičola (87. Svatonský) - Magera. Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: