Hlavní obsah

Olomouc - Ml.Boleslav 3:1Olomouc doma převálcovala oslabenou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Janotka 1 : 0
51. Hubník 2 : 0
68. Sedláček 2 : 1
83. Schulmeister 3 : 1

OLOMOUC

Olomoučtí fotbalisté završili ligový podzim vítězstvím 3:1 nad Mladou Boleslaví a od příchodu trenéra Vlastimila Petržely drží domácí neporazitelnost, kterou natáhli na šest utkání. Bez klíčových hráčů Kuliče, Matějovského nebo Pecky hosté na svého soupeře neměli, chvíli se vzmohli jen po Sedláčkově snížení, ale víc v neděli na Hané neukázali.

Článek

Sigma doma podala opět solidní výkon a soupeře jednoznačně přehrála. "Nehráli jsme tak dobře jako v předchozích zápasech. Počínali jsme si komplikovaně a pokazili jsme až příliš mnoho přihrávek. Když jsme ale hru zjednodušili, byli jsme lepší a určitě jsme si tři body zasloužili," tvrdil olomoucký kouč Vlastimil Petržela.

Mladoboleslavští začali velmi aktivně, ale dobře pracující domácí obrana je do šancí nepouštěla. Směrem dopředu se Hanáci rozjížděli pomaleji, ale postupně přidávali a dostali soupeře pod tlak, když aktivitou hýřil zejména Pulkert. V 29. minutě právě po faulu na něj zahrával přímý kop z rohu šestnáctky Janotka a míč trefil tak parádně, že skončil v levé šibenici. Hra se pak přelévala z jedné strany na druhou, šance však měla pouze Sigma.

Hanáci nepolevili ani po přestávce a brzy se dočkali odměny. Skvělý Pulkert si pohrál s Rajnochem, ideálně našel M. Hubníka a ten bombou pod břevno přidal druhý gól. Jasný zápas si však v 69. minutě zbytečně zdramatizovali, když jim nevyšla ofsajdová taktika a za to je potrestal Sedláček. Gól pak visel ve vzduchu i při sérii standardek. Obrana Hanáků odolávala jen s vypětím sil. Sedm minut před koncem přišlo uklidnění, když Melinhovu přihrávku mezi stopery zužitkoval střídající V. Schulmeister.

"Rozhodl první gól. Za stavu 2:1 jsme sice měli několik šancí, ale v koncovce jsme propadli a ještě jsme vzadu chybovali," mínil trenér Mladé Boleslavy Dušan Uhrin.

Sigma Olomouc - Mladá Boleslav 3:1 (1:0)
Branky: 29. Janotka, 51. M. Hubník, 83. V. Schulmeister - 68. Sedláček. Rozhodčí: Jílek - Handlíř, Kocourek. ŽK: Flachbart - Vít, Ševinský, Rolko. Diváci: 4527.
Olomouc: Vojáček - Flachbart, R. Hubník, Horáček, Vepřek - Janotka, Randa, Melinho (88. Hořava), Štěpán (73. Rýdel) - M. Hubník (61. V. Schulmeister), Pulkert. Trenér: Petržela.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Rolko, Palát - Sedláček, Abrahám, Vít (33. Šmerda), Poláček - Holub, Ordoš (61. Vaculík). Trenér: Uhrin.

Reklama

Související témata: