Hlavní obsah

Zápotočný nečekal, že bude králem střelců

LIBEREC

Útočníci vyšli naprázdno, a tak Liberec proti Českým Budějovicím spasili obránci. Nedělní vítězství 2:0 zařídili Pavel Košťál a Tomáš Zápotočný. Oba byli rádi, že poslední zápas podzimu zvládli a teď už se mohou těšit na vytouženou dovolenou.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Liberecký Tomáš Zápotočný

Článek

Zápotočný si díky proměněné penaltě připsal už pátý ligový gól v sezóně a je nejlepším libereckým střelcem. "Docela mě těší, že jsem to zrovna já. Dneska si asi útočníky pěkně vychutnám," říkal s úsměvem liberecký kapitán. "I když jsem se proti Budějovicím trefil z penalty, taky se to počítá. Mám z toho fakt radost. Pět gólů, k tomu ještě dva v Poháru UEFA. Holt se musím pochválit," pokračoval dobře naložený Zápotočný.

Košťál se v sezóně trefil v lize poprvé, ale jeho branka byla hodně důležitá. "Měl jsem tam dost času, míč jsem si stihl zpracovat a napálil ho do sítě. Sehráli jsme moc dobrý zápas v Alkmaaru a chtěli jsme na výkon navázat. Je fajn, že se nám to povedlo," popisoval šestadvacetiletý obránce. "Že to vyšlo zrovna na nás zadáky, je hezké, ale je fakt jedno, kdo ty góly dá," tvrdil Košťál. "Na to si nehrajeme, jsme jeden tým," přidal Zápotočný, který je o čtyři dny starší než jeho kolega ze stoperské dvojice.

Zápotočný dal v lize dosud sedmnáct gólů, ale dost možná se na tomto čísle zasekne. Již dříve se totiž nechal slyšet, že by v zimě rád odešel. "Vidím to padesát na padesát a v tuhle chvíli se tím nijak nezatěžuju. Vím, že o mě je zájem ze západu Evropy, ale ostatní podrobnosti jsem od manažera nezjišťoval. Chtěl jsem se soustředit na konec podzimu. Buď to vyjde, nebo ne. Mám tady do konce sezóny smlouvu. Budu rád, když ji dodržím a třeba se Slovanem oslavím další titul," přiznal kapitán.

Liberec získal na podzim 33 bodů a před dnešní dohrávkou kola je v tabulce druhý těsně za Slavií. "Jsme s tím spokojeni. Ale podzim byl hodně náročný. Těším se na dovolenou v teple, potřebuju načerpat síly," říkal Košťál. "Prvních deset kol jsme hráli skvěle, pak nás zastihla menší krize. Ale v závěru jsme zase najeli na správnou kolej," dodal Zápotočný.

Reklama

Související témata: