Hlavní obsah

V zahraničí je zájem o gólmana Liberce Čecha

Kvalitní výkony fotbalistů Slovanu Liberec v evropských pohárech neušly během podzimu pozornosti zahraničních klubů a jejich skauti začínají jednat o přestupech klíčových hráčů severočeského týmu. Největší zájem je o fotbalisty, kteří patří do reprezentačního kádru.

Článek

Podle zákulisních informací je nejblíže odchod brankáře Marka Čecha, o kterého stojí především v Německu a v Rusku.

Odejde Marek Čech do zahraničí?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Do konce podzimní sezóny českým klubům zbývá sehrát už pouze dva zápasy: pondělní ligovou dohrávku mezi Kladnem a Spartou a duel Hapoel Tel Aviv - Mladá Boleslav v Poháru UEFA. Není proto divu, že fotbalové zákulisí už nyní začíná žít zimním přestupním obdobím. To sice oficiálně začne až v lednu, ale bývá zvykem, že první přestupy jsou uzavřeny ještě před Vánocemi.

To možná bude i případ třicetiletého libereckého gólmana, což nevylučují ani jeho agenti. "Nějaké nabídky pro Marka skutečně registrujeme, ale je předčasné je nyní konkretizovat. V jeho případě ale může být jednání poměrně rychlé, do Vánoc by se mohl případný přestup uskutečnit," řekl dnes Pavel Zíka z agentury Sport Invest, která hráče zastupuje.

Zíkova společnost se stará i o další liberecké fotbalisty, ale v jejich případě zatím zůstává vše pod pokličkou. Není však tajemstvím, že zájem odejít ze Slovanu má už delší čas stoper Tomáš Zápotočný, který o přestupu do ciziny uvažoval už před rokem.

Reklama

Související témata: