Hlavní obsah

Hanáci pod Petrželou doma body neztrácejí

OLOMOUC

Olomoucká Sigma znovu potvrdila, že pod trenérem Petrželou doma body neztrácí. Přesvědčila se o tom v neděli i Mladá Boleslav, pro kterou byla absence klíčových hráčů Kuliče, Pecky, Matějovského a Kysely příliš citelná.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Boleslavský Pecka se snaží projít mezi hráči Olomouce Hudcem (vlevo) a Königem.

Článek

"Zásah do sestavy to byl výraznější, než jsem čekal. Myslel jsem, že to bez nich zvládneme mnohem lépe. Z toho jsem zklamán," tvrdil mladoboleslavský kouč Dušan Uhrin ml. "To neberu. My jsme minimálně ve stejné situaci. Chybí nám Hartig, Onofrej, Lovásik, Rojka, Chmelíček a útočníci hrají nedoléčení s velkým sebezapřením. Navíc už dlouho," kontroval Vlastimil Petržela.

I když byla Mladá Boleslav favoritem zápasu, podle Petržely měla na mnoha postech kvalitnější hráče. "Alespoň mně to tak připadalo. Naši mladí kluci totiž nemají problém obejít hráče, ani s rychlostí a to je v dnešním fotbale to nejdůležitější," uvedl olomoucký kouč.

Uhrin: Potřebovali jsme den volna navíc

Připustil ale, že za stavu 2:1 měli jeho svěřenci i štěstí. "Soupeř nás na chvíli dostal pod tlak několika standardkami a všechny byly na hraně," uvědomoval si Petržela. "Je škoda, že jsme své šance v této fázi zahodili. Nebylo to však rozhodující. Mnohem důležitější byl první gól v naší síti a také to, že sudí krátce poté neodpískal penaltu za faul Horáčka na Holuba," hledal další příčiny neúspěchu Uhrin. "Já bych si zase mohl stěžovat, že ve vápně byl sražen Míša Hubník. Nemá proto smysl to vůbec řešit," reagoval opět konfrontačně Petržela.

Uhrin pak vzápětí našel další důvod, proč jeho tým nepodal výkon, jak by si představoval. "Po náročné pohárové bitvě jsme potřebovali ještě minimálně den navíc, abychom se dostatečně zregenerovali. Jenže naší žádosti na odložení utkání nebylo vyhověno. Nechápu to. Všude na světě to jde, jen u nás nikoliv," zlobil se Uhrin.

V podobném duchu hovořila i většina mladoboleslavských hráčů. "Zápasů je obrovské množství v rychlém sledu a to je znát. V závěru jsem toho už měl plné zuby. Sotva jsem pletl nohama," řekl Právu například Jan Rajnoch. Jiný názor měl snad jen Martin Abraham. "Na absence ani únavu se nemůžeme vymlouvat. Dnes to bylo především o neproměňování šancí. Kdybychom za stavu 2:1 vyrovnali, domácí by to zlomilo," mínil Abraham.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 10. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články