Hlavní obsah

Trest je zažehnán, budou klidné Vánoce, říká Vaniak

Důležité vítězství a tři body zaznamenali fotbalisté Mostu doma proti Jablonci. Velkou měrou se o něj zasloužil domácí veterán mezi tyčemi Martin Vaniak, který jen lituje, že ligu teď zastaví zimní přestávka. Most se totiž podle něj herně zvedá.

Článek

Poslední zápas před zimní přestávkou jste doma s Jabloncem vyhráli. Jak těžce se vítězství v severočeské bitvě rodilo?

Hodně složitě. Byli jsme pod určitým tlakem. Jablonec hrál velmi dobře, úspěšně nás napadali, dobře kombinovali. Nám se hra tolik nedařila. Rozhodly povedené brejky.

Klíčové okamžiky přišly hned po prvním gólu. Následně totiž Jablonec mohl zápas úplně otočit. Cítil jste důležitost těchto okamžiků?

Při Lafatově šanci jsem věděl, že bude dělat kličku. Nemohl jsem míč chytit, protože sudí by zřejmě odpískal malou domů. Ale byl jsem k němu blízko a prostě jsem ho pohybem vytlačil. Mnohem horší byla šance Petržely. Předcházela tomu naše velká hrubka. Měl jsem toho plné ruce.

Mrzí vás, že jste nakonec inkasoval?

Ano. Každá nula je pro sebevědomí brankáře i celé obrany velmi důležitá. My jsme si neuhlídanou standardní situací zbytečně zápas zkomplikovali a závěr byl trošku hektický.

Motivovala vás i hrozba pokut, které se měly stát platností, pokud byste Jablonec doma neporazili?

Samozřejmě. Finanční trest je teď zažehnán. Ale nešlo jen o peníze. Ve vzduchu se vznášela i hrozba tréninkového bloku mezi vánočními svátky. A to nikdo z nás nechtěl zažít. Takhle se sejdeme až čtvrtého ledna a budeme mít klidné Vánoce.

Vyhráli jste po dlouhých šesti zápasech. Nemrzí vás, že má teď liga přestávku?

Abych pravdu řekl, tak trošku ano. Naše výkonnost šla totiž podle mého soudu rozhodně nahoru. Už proti Spartě jsme sehráli velmi dobrý zápas. V Příbrami jsme byli poločas jasně lepším týmem, ale chybělo brankové vyjádření. Proti Jablonci to herně sice nebylo optimální, ale zase jsme se prosadili střelecky.

Kdy tenhle zlom nastal?

Po utkání s Kladnem, které jsme nezvládli. Pak došlo k obměně kádru a jistému omlazení. Tehdy jsme se zvedli.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články