Hlavní obsah

Liberečtí fotbalisté vyměnili kopačky za brusle

LIBEREC

Trenér Vítězslav Lavička si izolační páskou pečlivě omotal čepel hokejky, nasadil přilbu a navlékl se do dresu bílé barvy. Obránce Pavel Košťál se nasoukal do velkých kalhot a chráničů a středopolař Jiří Bílek vyjel na led obtěžkán betony a kompletní brankářskou výstrojí. Liberečtí fotbalisté nechtějí dělat konkurenci místním extraligovým Bílým tygrům, jen si na závěr podzimní sezóny zpestřili přípravu tradičním hokejovým mačem.

Článek

Ligoví fotbalisté se hokejových bitev před odchodem na dovolenou nemohou dočkat - i proto, že během sezóny musejí na brusle a hokejku zapomenout. Už v pondělí se v pražském Edenu sklouzli slávisté, v úterý je napodobili jejich konkurenti z Liberce a ve středu se do holešovické T-Mobile arény chystají sparťané.

Liberečtí fotbalisté zakončili podzimní sezonu v neděli, nyní si tak mohou užívat oblíbených kratochvílí. A hokej je jednou z nich. Severočeši si dnes dali pořádně do těla, rozděleni na dva tábory na ledě bojovali dvě hodiny. Do hry se zapojili i členové realizačního týmu včetně trenérů.

Hokejové bitvě v podání fotbalistů nechyběl náboj, jen exotické posily Slovanu - Kostaričan Winston Parks a Brazilec Joao Sales - hokejové manévry svých spoluhráčů udiveně pozorovali z tribuny. "Nakonec brusle nenazuli, asi si na to netroufli," uvedl tiskový mluvčí Lukáš Váňa.

Vytříbeným stylem se mohl pochlubit záložník Petr Papoušek, v bráně se několika mrštnými zákroky zase blýskl jeho parťák ze záložní řady Bílek. "Nechám si říkat 'Dzurillo'," usmíval se Bílek při vzpomínce na někdejšího vynikajícího reprezentačního gólmana. Bílek, který při hokejových bitvách pravidelně míří do brankářské klece, se nakonec mohl radovat: se svým týmem vyhrál po dramatickém finiši 12:10.

Reklama

Související témata: