Hlavní obsah

Plzeň ulovila slovenského reprezentanta! Tým posílí střelec se zkušenostmi z Francie

Aktualizováno

Žádné vyčkávání, Plzeň nehodlá v boji o obhajobu mistrovského titulu ponechat nic náhodě. Podle informací z oficiálních stránek klubu na západ Čech zamířil devětadvacetiletý útočník Erik Pačinda, který s Viktorií podepsal tříletou smlouvu. Košický rodák dosud působil v DAC Dunajské Stredě, z kádru však byl vyřazen.

Foto: Profimedia.cz

Erik Pačinda s velkou pravděpodobností posílí Plzeň

Článek

Překvapivé jméno posílí úřadujícího českého mistra. Do Plzně dorazil člen širšího kádru slovenské reprezentace Erik Pačinda.

Pouhých 175 centimetrů vysoký útočník byl v uplynulých třech sezónách nejlepším střelcem Dunajské Stredy, na problémy si však zavařil poté, kdy opakovaně vyjadřoval nespokojenost s herní vytížeností.

Trenér slovenského týmu Petr Hyballa tak útočníka se zkušenostmi s francouzské ligy vyřadil na dva týdny z kádru. Situace však vygradovala až v jeho odchod, což potvrdil i majitel klubu Oszkár Világi.

"Dohoda vznikla mezi mnou, hráčem a trenérem. Erik od nás odchází, objevil se už jeden vážný zájemce mimo Slovensko. Jestli projde lékařskou prohlídkou, nemělo by nic bránit jeho přestupu. Na úrovni klubů jsme dohodnutí. Je to dobré pro něho i pro nás. Sice za nový klub bude moci hrát až na jaře, ale aspoň s ním může trénovat."

Foto: Sport.cz

Erik Pačinda má zkušenosti i z národního týmu

Zkušenosti z národního týmu

Viktoria už oficálně potvrdila dřívější informace slovenských médií, že právě západočeský klub je Pačindovým novým působištěm. Kvůli ukončenému přestupovému období v české lize však za Plzeň bude moci nastoupit až na jaře.

Pačinda za Dunajskou Stredu nastřílel v 93 zápasech 32 branek, letos rozvlnil síť soupeřů ve čtyřech případech. Na svém kontě má i tři starty za slovenský národní tým. Sezónu 2012 - 2013 strávil na hostování ve francouzském Tours.

Osudnými se Pačindovi staly výroky do médií, kdy si po zápase se Senicí stěžoval na malou důvěru trenéra. Zároveň vyjádřil touhu z týmu odejít. To se mu teď splnilo. Celému transferu nahrával i pravděpodobný odchod nejlepšího plzeňského střelce Michaela Krmenčíka.

Levonohý útočník doplní v kádru účastníka Ligy mistrů trojici svých krajanů - Romana Procházku, Patrika Hrošovského a Matúše Kozáčika.

Reklama