Hlavní obsah

Sparta - Ml.Boleslav 4:1Mladé pušky zařídily favoritovi výhru, kterou pohlídalo i video

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Pulkrab 1 : 0
20. Tetteh 2 : 0
37. Tetteh 3 : 0
64. Kanga (penalta) 4 : 0
84. Hůlka 4 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Čtyři body na Slavii a dva na Plzeň ztrácejí po pondělním večeru Letenští. Fotbalisté pražské Sparty v dohrávce 12. kola fotbalové Fortuna ligy porazili odevzdanou Mladou Boleslav 4:1 a posunuli se na třetí příčku tabulky před Baník. Již do přestávky o dělbě bodů rozhodli mladí útočníci, Tetteh se trefil dvakrát a Pulkrab jednou. Dvakrát favoritovi při posuzování pokutových kopů pomohlo video.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanská radost po jednom z gólů proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Dvě venkovní porážky v Plzni a Olomouci odřízly Spartu od čela tabulky. K návratu na aspoň třetí příčku se vydala bez potrestaného kapitána Šurala, jehož nahradil Pulkrab. V sestavě došlo ještě k dalším změnám. Kaya usedl jen na lavičku (chyběl po deseti kolech) a vůbec poprvé v sezóně se do nominace k utkání nevešel Plavšič, do základu se naopak dostali Čivič a Vatajelu.

Změny šly favoritovi k duhu, brzy si vytvořil velký tlak. Čivič nejprve trefil jen boční síť, Stanciuovu ránu vyrazil Šeda a z malého vápna se pak neprosadil Chipciu.

Během dvou minut pak ovšem skórovali oba útočníci. Sparta nejdřív ostřelovala po rohu branku soupeře tak dlouho, až se míč odrazil k Pulkrabovi, a mladý střelec si připsal první podzimní ligovou trefu. Hned vzápětí pak Stanciu našel ve vápně úplně volného Tetteha a ghanský dlouhán Šedu prostřelil.

Domácím zatrnulo jen na chvíli, když rozhodčí Orel nařídil penaltu za střet Radakoviče s Komličenkem. Po přezkoumání u videa ovšem odvolal nejen pokutový kop, ale také žlutou kartu udělenou srbskému stoperovi. Sparta tak mohla rozhodnout již do přestávky. Dalšího okénka průchodné obrany Středočechů využil Chipciu, který našel volného Tetteha, a nejlepší letenský střelec se pohodlně zlepšil již na sedm podzimních gólů.

Bolka mohla na začátku druhé půle ožít, jenže exsparťan Přikryl nejdřív trefil břevno a jeho další šanci zlikvidoval efektním zákrokem Nita. Letenským pak podruhé pomohlo video. Takácsův zákrok na Stanciua rozhodčí nejdřív pustil, po přezkoumání však penaltu nařídil a Kanga ji proměnil.

Spartu tak může mrzet jediné, že v závěru přišla o čisté konto. Na Přikrylův přímý kop si naskočil stoper Hůlka a hlavou zaznamenal čestný gól Mladé Boleslavi.

Fotbalová liga – 12. kolo:
Sparta Praha–FK Mladá Boleslav 4:1 (3:0)
Branky: 20. a 37. Tetteh, 19. Pulkrab, 64. z pen. Kanga – 84. Hůlka. Rozhodčí: Orel – Blažej, Vlček. ŽK: Čivič, Kanga – Komličenko. Diváci: 9147.
Sparta: Nita – Čivič, Costa, Radakovič, Chipciu (87. Wiesner) – Vatajelu (64. Vukadinovič), Frýdek, Kanga, Stanciu – Tetteh (68. Mebrahtu), Pulkrab. Trenér: Ščasný.
M. Boleslav: Šeda – Keresteš (46. Hubínek), Chaluš, Hůlka, Pauschek – Ladra, Mareš, Takács, Konaté (46. Kateřiňák) – Komličenko (71. Novák), Přikryl. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: