Hlavní obsah

Ščasný po dvou porážkách řízl do sestavy. A Sparta ožila

Dvě venkovní porážky v řadě nezůstaly bez odezvy. Došlo ke změnám v sestavě a výsledek se dostavil. Fotbalisté pražské Sparty v ligové dohrávce hladce přehráli Mladou Boleslav 4:1. „Zatím můžeme hodnotit jen podle jednoho utkání. Ale ano, změny nám vyšly,“ přemítá trenér Zdeněk Ščasný. Příště jede jeho tým do Zlína, pak už ho na Letné čeká derby se Slavií.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Pulkrab ze Sparty Praha oslavuje gól na 1:0 proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Šuralova absence byla vynucená, kouč ovšem sáhl i k dalším změnám. Kaya usedl na lavičku, Plavšič dokonce jen na tribunu. Na stopera se přesunul Costa, šanci v základu dostali Čivič a Vatajelu.

„Dvě porážky mě vybízely, abych ke změnám sáhl," poukazuje Zdeněk Ščasný, že do sestavy zkrátka říznout musel.

Sparta neměla s Mladou Boleslaví vážný problém. „Potřebovali jsme už hlavně vyhrát. Upozorňoval jsem však hráče, že vedle zisku tří bodů musíme podat také kvalitní výkon. Povedlo se. Dali jsme soupeři od první minuty najevo, že chceme vyhrát, dobře jsme kombinovali a drželi balon," hodnotí kouč.

Pulkrab, Čivič i Vatajelu obstáli

Solidní podíl na hladké výhře mají i tři noví muži v základní jedenáctce.

„Třeba Pulkrab podal výborný výkon. Vstřelil úvodní gól, navíc odvedl strašně práce i pro ostatní," těší Ščasného.

Další změny se týkaly levé strany sestavy. „Na ní nám v minulých zápasech chyběla od Costy větší podpora směrem dopředu. Vzhledem ke svému věku a zdravotnímu stavu se cítí na stoperu líp," vysvětluje trenér.

Oživením směrem dopředu tedy má být Čivič, bosenský reprezentant. „Ukáží až další zápasy, ale věřím, že jím bude. Zvláště když jsme viděli jeho výkony za národní tým. Je rychlý, důrazný, má výborný centr. Záleží jen na něm, má předpoklady, aby z něj byl moderní obránce. Stejně tak Vatajelu," přemítá Ščasný.

Teď ještě bodovat i venku...

Již ve Zlíně budou muset jeho chlapci napravit velkou bolest posledních týdnů. Na hřištích soupeřů nepodávali zdaleka tak kvalitní výkony jako na domácím trávníku.

„Sám si lámu hlavu nad tím, proč jsou naše poslední zápasy doma a venku tak rozdílné. A po utkání dokonce na stejné téma proběhla debata také v kabině mezi hráči... Přitom některé zápasy venku jsme zvládli výborně, třeba Teplice nebo Jablonec. Musím však souhlasit, že pokud chceme hrát o špici, musíme výkony srovnat," zdůrazňuje Ščasný.

Reklama

Související témata: