Hlavní obsah

Komise vyčetla rozhodčím velké chyby v zápase Olomouce se Zlínem

Praha

V sobotním utkání první fotbalové ligy mezi Olomoucí a Zlínem se sudí dopustili dvou velkých chyb. Podle komise rozhodčích měl Pavel Rejžek v 74. minutě nařídit pro Olomouc penaltu po zákroku zlínského brankáře. Olomouc místo toho kopala přímý volný kop. Naopak u vyrovnávacího gólu olomouckého Jiřího Texla na konečných 1:1 asistent rozhodčího Ivo Nádvorník přehlédl ofsajd.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Martin Nešpor z Olomouce (ilustrační foto)

Článek

Komise na dnešním zasedání vyčetla chyby také Pavlu Orlovi, který řídil duel Sparty Praha s Mladou Boleslaví. Orel ve 29. minutě nesprávně nařídil penaltu pro Mladou Boleslav, v 61. minutě zase chybně nenařídil penaltu pro Spartu. V obou situacích ho ale opravil videorozhodčí.

V pohárovém duelu Žižkova s Duklou Praha chyboval Ondřej Berka, když nevyloučil domácího brankáře za zmaření zjevné gólové možnosti hostů. V zápase Opavy s Jihlavou Radek Dubravský v závěru chybně nařídil pro domácí pokutový kop.

Bez komentáře komise v komuniké zůstaly situace z ligového zápasu mezi Libercem a Slavií, kvůli kterým Slovan podal protest. Severočeši nesouhlasili s vyloučením Jana Mikuly po druhé žluté kartě ve 12. minutě a s nenařízením pokutového kopu po souboji domácího Martina Koscelníka s Janem Bořilem osm minut před koncem.

Reklama

Související témata: