Hlavní obsah

Trenér Petržela prodloužil smlouvu v Olomouci

OLOMOUC

Fotbalisté Olomouce nepřijdou o trenéra Vlastimila Petrželu. Třiapadesátiletý kouč se s vedením Sigmy dohodl na prodloužení smlouvy o dva roky, přestože v posledních týdnech ho lákalo několik klubů ze zahraničí.

Foto: PRÁVO

Vlastimil Petržela

Článek

"Budu pracovat dále v Olomouci. Hlavně proto, že mě to tady s těmi mladými kluky baví. Na ně jsem měl štěstí," řekl ČTK Petržela.

Po jeho příchodu na konci srpna se tým pronikavě herně zlepšil. Z posledního místa se vyškrábal na dvanácté a odpoutal se od sestupového pásma. Svérázný kouč přesto váhal a ještě v neděli si nebyl jistý, jestli se znovu nevydá do ciziny.

"Volali mi z Polska, Srbska, Ruska i Doněcka, kde vyhodil trenéra Metalurg. Ale rozhodl jsem se pro Olomouc. Jak říkám, v mladých tu je velký potenciál a i lidi, kteří tady fotbal dělají, jsou stejná krevní skupina jako já," tvrdí Petržela.

Posily z dorostu

Na talentech z olomoucké líhně touží vystavět úspěšné mužstvo pro evropské poháry. Klub mu prý vyjde maximálně vstříc; přislíbil, že opory, o které je největší zájem, udrží co nejdéle pohromadě a přivede i posily. "Záleží, jestli kluci z vedení dodrží slovo. Potřebujeme kvalitně posílit hlavně na dvou postech," zdůraznil Petržela, který už v průběhu podzimu žehral na absenci stopera a útočníka.

Po jiných klubech se Petržela příliš nedívá. Během tří měsíců objevil pro prvoligový fotbal nová jména ve vlastních řadách a ujišťuje, že k Janotkovi, Pulkertovi nebo Štěpánovi přibudou další. "Mládež hraje výborný fotbal. Musím hledat v dorostu, protože v béčku není nikdo. Tam jsou všichni ti, co jsem je vyhodil z áčka," vedl Petržela.

Záliba v nadaných dorostencích ho v Olomouci už přivedla i do konfliktu s mládežnickými trenéry. "Dohádali jsme se kvůli jednomu klukovi, kterého mi nechtěli pustit do zimní přípravy. Prý, že by moje tréninky nezvládl. Ale já jsem nikdy nikoho nestrhal, takoví Berger nebo Bejbl to kdysi taky zvládli," řekl Petržela. Nakonec si prosadil svou. "Samozřejmě, že bude s námi. Já jsem tady hlavní trenér. To bych tu jinak nemusel být," namítl.

Zatím bez vysokých cílů

Petržela už se těší, až v zimě zkonsoliduje kádr zcela podle svých představ. Fanouškům slibuje dynamický fotbal. "V zimní přípravě se více zaměříme na rychlost, protože na to nebyl čas během sezóny. Mužstvo se bude ještě zlepšovat," tvrdí olomoucký trenér. Vysoké cíle si však zatím před jarními odvetami neklade.

"Nemůžeme mít žádný cíl, musíme se zachránit. Ale hrát někde uprostřed, to mě taky nebaví. Další rok chci hrát o poháry. Dostat se aspoň do Poháru UEFA, Liga mistrů to je ještě o něco těžší," dodal Petržela.

Reklama

Související témata: