Hlavní obsah

Sparťany čeká po dovolené i halový turnaj

PRAHA

Naposledy v letošním roce se v pátek sešli sparťanští fotbalisté k tréninku. Mužstvo, které přezimuje v čele první ligy, se příště sejde až 10. ledna, kdy startuje zimní příprava. Hned na jejím počátku čeká sparťany dvoudenní halový turnaj v pražské Sazka Areně a poté tradiční soustředění v teple i řada přípravných zápasů.

Článek

Sparťané se sešli k poslednímu fotbálku a také k určení podzimního krále baga, kterým se stal asistent trenéra Horst Siegl. Zatímco legendární kanonýr opouštěl stadión s pohárem hanby v ruce, hráči se už těšili na klidnou dovolenou. Ještě odpoledne Tomáš Sivok, Luboš Hušek a Libor Došek vyrazili na autogramiádu na pražský Zličín, ale tím sparťanům definitivně skončily letošní fotbalové povinnosti.

Ty další jim začnou o týden později, než bývá obvyklé. Kvůli pozdějšímu startu první ligy začnou fotbalisté s nabíráním kondice vesměs o týden déle a na Letné nebudou výjimkou.

Sparťany však čeká po fyzických testech ostrý úvod: už 13. a 14. ledna vyrazí do vysočanské haly, kde se uskuteční atraktivní turnaj v sálové kopané, kterého se vedle nich zúčastní také Slavia, Liberec, Mladá Boleslav, Bohemians 1905 a tři zahraniční kluby, na jejichž lavičkách sedí čeští trenéři: vítěz Polského poháru Wisla Plock (Josef Csaplár), maďarský mistr FC Debrecín (Miroslav Beránek) a slovenský šampión MFK Ružomberok (František Komňacký).

Později sparťany čeká už tradičnější program: kondiční soustředění na horách a herní kemp v teple, tentokrát ve Španělsku. A také řada přípravných zápasů doma i v zahraničí.

Zimní příprava Sparty
10. ledna: zahájení
11. ledna: fyzické testy na FTVS
13.-14. ledna: turnaj 'Fortuna víkend šampionů' (Sazka Arena)
15.-21. ledna: příprava Praha
21. ledna: Sparta - Hertha Berlín (Toyota Arena)
22.-27. ledna: soustředění Špindlerův Mlýn
28. ledna-18. února: příprava Praha (7 zápasů)
19.-28. února: herní soustředění ve Španělsku (3 zápasy)
3. března: generálka na ligu (neurčený soupeř)

Reklama

Související témata: