Hlavní obsah

Fotbalová liga asi přijde o další reprezentanty

PRAHA

V zimní přestávce přijde fotbalová Gambrinus liga zřejmě o další reprezentanty. A zdá se, že nejen české. Největší zájem je momentálně o libereckého obránce Tomáše Zápotočného, jeho kolegu z branky Marka Čecha, ale také sparťany Tomáše Sivoka a Michala Kadlece. Nejvíc ale bude asi stát bosenský kanonýr Edin Džeko, který střílí góly v Teplicích.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

O Tomáš Zápotočného je zájem v Německu a ve Skotsku.

Článek

Zápotočný, Sivok i Kadlec v rozhovorech pro Právo připustili, že u jarních bojů svých týmů o titul už možná nebudou. Zároveň však zdůraznili, že ze svých klubů nespěchají. O Zápotočného byl velký zájem už loni v Turecku. Tato destinace ho však tentokrát mine, protože největší zájem o libereckého kapitána je v Německu a ve Skotsku. Cena Zápotočného by se měla pohybovat kolem dvou miliónů eur. Po stopadesátitisícové pokutě od disciplinární komise řekl Zápotočný dokonce nahlas, že už nechce v české nejvyšší soutěži hrát. Jenže u něj si výroky nelze být jistý, protože je vzápětí bere zpět.

Brankář Marek Čech prožil nejlepší rok svojí kariéry. Liberci vychytal titul, zaskvěl se v evropských pohárech a v duelu s Dánskem zažil fantastickou reprezentační premiéru. Zájem o něho je v Německu a Rusku, dokonce až za Kavkazem. Čech se však netají přáním odejít i s vědomím, že trenér reprezentace Brückner dál než do Moskvy v Rusku nevidí.

Velký zájem je také o kapitána Sparty Tomáše Sivoka. Hovoří se o anglickém Evertonu, ale také norském Trondheimu, německém Norimberku nebo francouzském St. Etienne. "Nic konkrétního ale na stole nemáme," řekl šéf sparťanské komunikace Lukáš Přibyl.

Slavia chce udržet Vlčka

Letnou by mohl opustit také Michal Kadlec. Zájem o něj znovu projevil Celtic, ale líbí se i manažerům z Německa. Jan Šimák by si zase mohl zahrát v Rakousku. V souvislosti s Jaromírem Blažkem se hovoří o odchodu už několik let. "I letos platí, že pokud přijde zajímavá nabídka, dostanu souhlas," konstatoval Jaromír Blažek. Na Letnou by naopak mohl přijít Pavel Mareš, který v Petrohradu nehraje.

Slavia věří, že udrží Stanislava Vlčka, o kterého je zájem v Rakousku, Dušana Šventa údajně zase chtějí v Německu, kam by mohl zamířit i ostravský obránce Pavel Besta. Olomouc odmítla dva milióny eur, tedy přes padesát miliónů korun, které za Romana Hubníka nabízel FK Moskva. Na Hané věří, že na jaře mladého obránce prodají dráž.

Momentálně nejdražším hráčem Gambrinus ligy, alespoň podle základní ceny stanovené klubem, je zřejmě bosenský kanonýr Edin Džeko. Teplice za něj chtějí minimálně tři milióny eur, tedy zhruba pětaosmdesát miliónů korun. Pro domácí zájemce bude asi drahý, ale FC Porto, Hamburk, Brémy, Besiktas nebo Manisaspor by dokázaly tuto částku zaplatit.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články