Hlavní obsah

Klokan z Bahrajnu válí, dva góly Teplicím mu ale radost nepřinesly

Jediný bahrajnský fotbalista působící v Evropě o sobě dává vědět stále víc a víc. Útočník Bohemians 1905 Júsuf Hilál se po letním příchodu u Botiče skvěle zabydlel, v pátečním duelu s Teplicemi byl nejlepším mužem na trávníku. A nejen proto, že vstřelil dva góly. 25letý šikula si prostě s míčem rozumí.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Abdulla Yusuf Helal z Bohemians (uprostřed) střílí svůj druhý gól. Vlevo je Pavel Čmovš z Teplic.

Článek

„Mám smíšené pocity, protože moje branky nestačily ani na bod. Takže jsem spíš smutný. Fanoušci Bohemky jsou skvělí, ze všech sil se snažím, aby ze stadionu odcházeli spokojení. Teď to bohužel nevyšlo. Věřím, že příště budou mít zase radost," řekl Júsuf, který stihl na podzim už pět branek.

V pátek dvěma trefami v prvním poločase překlopil vývoj zápas na stranu klokanů. Nejprve chytře tečoval střílený centr z přímého kopu, poté se po rohovém kopu prosadil hlavou. Jenže po přestávce Pražané odpadli, Severočeši góly Trubače a Vaněčka výsledek otočili.

„Nevím, co se s námi stalo. Udělali jsme bohužel hodně chyb," povzdechl si Júsuf, který se lepší zápas od zápasu. Přímo úměrně s rostoucí fyzickou kondicí, v níž udělal od léta značný pokrok. „Když dorazil, ani nesprintoval. Teď je na tom mnohem lépe. Umí s míčem, cítí prostor i čas. Jak se bude zlepšovat kondičně, dovolí si víc nadstandardních řešení. Bude se pořád zlepšovat," tvrdí trenér Martin Hašek.

Gesto fair play Ljevakoviče

Druhý gól Teplicím vstřelil Júsuf i díky gestu fair play hostujícího záložníka Admira Ljevakoviče, jenž přiznal teč, které si rozhodčí nevšimli. Z následného rohu Júsuf rozjásal domácí fanoušky.

„Gesto Ljevakoviče oceňuju. Nevím proč to tak fotbaloví bohové dělají, že když se přiznáte, je z toho většinou šance nebo i gól. Ale nakonec jeho tým vyhrál," pochválil bosenského záložníka Hašek. „Přestože jsme z rohu inkasovali, rozhodně ho nebudu hanit," doplnil nový teplický kouč Stanislav Hejkal, pod nímž mužstvo podruhé zvítězilo.

Reklama

Související témata: