Hlavní obsah

Budějovice čeká zimní turnaj i souboj s Bielefeldem

Po dvouleté odmlce se fotbalisté Českých Budějovic opět představí na prestižním turnaji Tipsport Cup. Kromě něj budou hlavními opěrnými body zimní přípravy Jihočechů fyzické soustředění v Kubově Huti na Šumavě a pravděpodobně i zahraniční herní příprava. Jako vítané zpestření v období nabírání kondice čeká navíc svěřence trenéra Cipra přípravný duel v německém Bielefeldu.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Otázkou zůstává, s jakým kádrem kouč přípravu absolvuje. Nejvíce by tým oslabily návraty z hostování, protože Ladislav Volešák patří Spartě a Jan Svátek zase Jablonci. Naopak největším posílením podle všeho bude návrat Karla Poborského, který se už zřejmě definitivně vyléčil z boreliózy.

Českobudějovičtí fotbalisté v minulém týdnu i s uzdraveným Poborským zakončili podzimní sezonu hokejovým zápasem a pátečním tréninkem, po němž si budou až do 3. ledna užívat dovolenou. Po vstupních testech vyrazí na týdenní soustředění na Šumavu, ale kvůli bídným sněhovým podmínkám je možné, že se vyhnou neoblíbeným výjezdům na běžkách.

Od 14. ledna do 1. února čeká jihočeský tým kvarteto zápasů na umělé trávě v Praze-Edenu v rámci Tipsport Cupu. Mezitím se hráči Dynama vypraví do Bielefeldu, kde si otestují formu proti tamnímu bundesligového týmu, jehož dres oblékají jejich krajané Gabriel, Kučera, David Kobylík a Vacek.

Koncem února pak vedení Dynama plánuje herní soustředění v zahraničí, ale definitivní slovo ještě nepadlo, ve hře jsou lokality ve Španělsku, Itálii a na Kypru. Generálku pak sehrají Českobudějovičtí 3., nebo 4. března, podle všeho v zahraničí.

Dosud známý program přípravy:
3. ledna: sraz po dovolené,
3. - 4. ledna: fyzické testy ve Střešovicích,
8. - 14. ledna: fyzické soustředění na Šumavě (Kubova Huť),
14. ledna, 13:00: Č. Budějovice - Marila Příbram (Tipsport Cup, umělá tráva v Edenu),
20. ledna, 15:30: Bielefeld - Č. Budějovice,
21. ledna, 13:00: Č. Budějovice - Bohemians 1905 (Tipsport Cup),
27. ledna, 13:30: Slavia Praha - Č. Budějovice (Tipsport Cup),
1. února, 14:30: Č. Budějovice - Viktoria Žižkov (Tipsport Cup),
10. února: případné semifinále Tipsport Cupu,
11. února: případné finále, nebo duel o 3. místo na Tipsport Cupu,
18. února, 15:00: Č. Budějovice - Jihlava,
koncem února herní soustředění v zahraničí (Itálie, Kypr, nebo Španělsko),
3., či 4. března: generálka na ligu (soupeř dosud v jednání).

Reklama

Související témata: