Hlavní obsah

Zápotočný neuspěl s odvoláním proti pokutě

PRAHA

Kapitán libereckých fotbalistů Tomáš Zápotočný neuspěl s odvoláním proti pokutě ve výši 150 tisíc korun, kterou ho v říjnu potrestala disciplinární komise za jeho výroky po skončení minulého ročníku první ligy. Odvolací a revizní komise fotbalového svazu v úterý případ Zápotočného projednávala a jeho odvolání zamítla.

Článek

"Komise rozhodla, že odvolání není důvodné. Rozhodnutí orgánu první instance, kterým je disciplinární komise, bylo věcně správné a v souladu se stanovenými řády a předpisy. Vina a skutková věc byly prokázány," uvedl po jednání odvolací komise její předseda Jiří Volný. Rozhodnutí už je konečné, protože se na svazové půdě jedná o poslední instanci.

Zápotočný prohlásil, že verdikt komise respektuje. "V podstatě mě to ani nepřekvapilo. I když v koutku duše jsem doufal, že by můj trest mohl být zrušený," řekl ČTK Zápotočný.

Zadák Liberce a české reprezentace musel kvůli svému odvolání nedávno zaplatit dalších deset tisíc korun, ale dnes se před komisi nedostavil. Volného proto Zápotočného jednání zaskočilo. "Je to z jeho strany trochu neslušné, když už uhradil částku za odvolání. Nemáme telefonickou ani písemnou omluvu. Ale to, že dnes nepřišel, mu nijak nepřitížilo," uvedl Volný.

Zápotočný se prý ale jednání komise úmyslně nevyhnul. "Vždyť jsem ani nevěděl, kdy přesně má to jednání proběhnout, nikdo ze svazu ani komise mě ani nekontaktoval. Dozvěděl jsem se to až v pondělí večer," uvedl Zápotočný, který dnes dopoledne podle plánu absolvoval trénink s libereckým mužstvem.

Abraham se prohřešku nedopustil

Zápotočný pyká za své výroky po utkání 30. kola s Mladou Boleslaví, kdy prohlásil, že před zápasem měl jeho bývalého spoluhráče Martina Abrahama někdo kontaktovat s tím, že "pokud liberečtí fotbalisté zápas vypustí, nebudou litovat". Liberec už měl titul jistý, ale soupeři případná výhra mohla přinést druhé místo a účast v předkole Ligy mistrů. V utkání zvítězili hosté 3:2.

Disciplinární komise nakonec zahájila řízení pouze se Zápotočným, Abraham se podle ní žádného prohřešku nedopustil a s trestem tak odešel pouze Zápotočný. Odvolací komise dnes kauzu uzavřela.

Reklama