Hlavní obsah

Slavia je půlmistrem základní části. Trenéra štve křivda v Kyjevě a výbuch v Ostravě

Praha

Fotbalová liga má před sebou poprvé i nadstavbovou část, a tak je třeba na podzim odehrát ještě další čtyři kola. Nicméně po odehrání 15. kola skončila první polovina základní části a může se bilancovat první část sezony. Tabulku vede Slavia o dva body před Plzní. „Soustředíme se ještě na závěr podzimu, abychom pokud možno náš náskok ještě navýšili. Po návratu z Kyjeva se nám nepovedl zápas s Jabloncem, ani derby na Spartě nebylo dobré,“ říká obránce Michal Frydrych.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský během derby s Bohemians.

Článek

Nejvíc vstřelených gólů, nejméně obdržených. Nejstabilnější forma. Sešívaní se v polovině základní části hlasitě hlásí o roli největšího favorita na mistrovský titul.

„S první polovinou sezony můžeme být určitě spokojení. Jsme na první místě, což je náš cíl. Teď bude záležet na nás, abychom se tam co nejdéle udrželi," říká záložník Miroslav Stoch, nejlepší střelec týmu.

Sešívaní zvládají bitvu na dvou frontách. Konkurenti zatím marně doufají, že Slavii dostihne nabitý program. Tři dny po remíze s Kodaní potvrdila první příčkou výhrou 3:1 nad Zlínem.

Zranění jsou horší než porážky

„Po dlouhé době jsem maximálně spokojený. V rychlém sledu utkání a s pro nás dlouhodobě těžkým soupeřem jsme zápas zvládli jak výsledkově, tak i výborně herně, přestože jsme jako první inkasovali. Z naší strany velmi dobrý výkon," pochvaluje si trenér Jindřich Trpišovský.

Před reprezentační pauzou může hodnotit, co se na podzim zatím povedlo a co ne.

„Naštvalo mě utkání v Ostravě, kde nás domácí i o deseti ubojovali a prohráli jsme. S Jabloncem jsme po návratu z Kyjeva zaslouženě prohráli. Hrál výborně a neměli jsme nárok," začíná negativy. „Když to shrnu, pak tedy křivda v Kyjevě a utkání v Ostravě. Plus zranění našich hráčů, zlomená noha Micka van Burena, ztráta Standy Tecla... Zranění jsou horší než porážky," přemítá.

Teď hlavně vyléčit zraněné

Pozitiv je víc. „Pokud jde o pohárovou Evropu, plusem jsou vítězství v Kodani a výhra nad Bordeaux. V lize si vážíme všech vítězství, každé je důležité," hodnotí Trpišovský.

Po dni volna se jeho tým dá zase do práce. Během reprezentační přestávky Slavia odehraje zápas MOL Cupu s Chrudimí.

„Naším úkolem je hlavně vyléčit zraněné hráče. Máme jich asi deset oficiálně na marodce. Čtyři až pět pak nastupují se sebezapřením, třeba Zmrhal. Čekáme ještě na dodatečné nominace, další mohou odjet na reprezentační srazy," avizuje kouč.

„V pátek nás čeká Chrudim, přes víkend dostanou hráči volno a pak se budeme připravovat na Karvinou," dodává Trpišovský.

Reklama