Hlavní obsah

Brněnského brankáře Lejsala loví Middlesbrough

PRAHA

Anglické kluby pokračují ve vyhledávání brankářských nadějí v Čechách. Po Petru Čechovi, Janu Laštůvkovi, Radku Černém a Pavlu Srníčkovi by mohl na soupiskách Premier League brzy přibýt další český gólman. Už ve středu o možném odchodu Martina Lejsala do Middlesbrough začnou jednat brněnští funkcionáři.

Foto: SPORT.CZ/Soňa Škývarová

Ilustrační foto

Článek

Podle šéfa klubu Karla Jarůška se původně o prodeji hráčů v zimní přestávce neuvažovalo, ale ekonomická situace velí o prodeji brankáře jednat. "Pokud bude nabídka odpovídající, jednání se nebráníme," řekl Jarůšek, podle kterého bude klub poprvé o možném přestupu jednat ve středu v Praze, kde se sekretář klubu Radek Bělák zúčastní schůzky se zástupci agentury Sport Invest International, která hráče zastupuje.

Lejsal nicméně přestup nehledá za každou cenu. S podmínkami v Brně je spokojený a v rozhovoru pro Právo prohlásil, že by rád v předstihu prodloužil i stávající smlouvu. [celý článek]

Česká brankářská škola má v anglické nejvyšší soutěži velmi dobré jméno. Vedle Čecha (Chelsea), Černého (Tottenham) a Laštůvky (Fulham) působil nějaký čas ve Fulhamu také Jaroslav Drobný, náhradníkem v Newcastlu je stále i Srníček. Navíc do druholigového Leedsu má aktuálně namířeno slovenský brankář Slavie Matúš Kozáčik. Angličané se už ale zaměřují i na mladší věkové kategorie a během ledna čeká stáž hradeckého Tomáše Holého v Arsenalu a plzeňského Jana Šebka v Chelsea.

Čtyřiadvacetiletý Lejsal přišel do Brna koncem minulého roku, kdy mu dobíhal půlroční trest, který obdržel ještě během svého působení v Itálii, kde chytával za Regginu, Padovu a naposledy za Benátky. V české nejvyšší soutěži nastoupil dosud k 29 utkáním a během krátkého času se stal velkou oporou brněnského klubu.

Reklama

Související témata: