Hlavní obsah

Jubilující Sparta pro staromilce. Tragédie, netají Pulkrab po oslavě zakončené pískotem

Pánové, oslava vypadá jinak... Zvláště, když jde o 125. výročí od založení klubu. Fotbalisté pražské Sparty mohou jen zpytovat svědomí, jak výroční zápas s Jabloncem zpackali. Odměnou jim byl pískot zklamaných diváků. „Pokažené oslavy. Ztracené dva body, navíc jsme doma nevstřelili gól, což je tragédie,“ netají útočník Matěj Pulkrab po bezbrankové remíze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Pulkrab ze Sparty a Tomáš Holeš z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Slavná historie, ale současnost? Myšlenka, která zákonitě trápí letenské fanoušky. Na trávníku se vystřídaly slavné postavy klubu, připraveny byly zdravice legionářů z celé Evropy. Pokřtěna byla další edice knihy Železná Sparta od Vítězslava Houšky a Zdeňka Pavlise, redaktora Sport.cz a Práva. Spolu s ní také novinka Šéf od Stanislava Sigmunda, která vypráví o Sparťanovi století Andreji Kvašňákovi.

Chybělo jediné, porazit Jablonec. Což současný křehký a nevyzpytatelný tým nedokázal.

„Pokazili jsme si oslavy. Byla nádherná atmosféra, nádherné entrée, když se vstupovalo na hřiště. Hymna, retro dresy, už chyběl jen výsledek," mračí se útočník Matěj Pulkrab.

Nedělní večer byl zkrátka pro staromilce. Již před pěti lety Sparta na oslavu 120. výročí nastoupila v černých retro dresech. Ačkoliv s Mladou Boleslaví prohrávala, nakonec ji 4:1 porazila a oslava se vším všudy byla předzvěstí mistrovského titulu. Posledního, který do letenské vitríny přibyl.

Manko na rivala bobtná

Současné mužstvo k němu má na hony daleko. Na vedoucí Slavii ztrácí devět, na druhou Plzeň pak pět bodů.

„Myslím, že se nemůžeme koukat na Slavii ani na Plzeň. Musíme se koukat hlavně sami na sebe a chtít vyhrát každý zápas," uvědomuje si záložník Martin Frýdek.

„Čeká nás ještě hodně zápasů. Tři kola na podzim, na jaře další. Navíc se hraje nadstavbová část, což jsou další bonusové zápasy. Myslím, že Slavia nejsou žádní supermani, můžou ztratit body úplně stejně jako každý jiný mančaft. Vůbec bych nemluvil o tom, že je nereálné ztrátu dotáhnout," neztrácí Pulkrab naději.

Právě letenský odchovanec trefil tyč a následně vybojoval penaltu, která měla rozhodnout. „Při dorážce mě Trávník jednoznačně kopl, takže jsem pak minutu běhal za rozhodčím, ať se jde podívat na video. Když jsem pak přes jeho rameno viděl první záběr, bylo mi jasné, že bude penalta," líčí Pulkrab.

Nedokázali se víc vyburcovat

Jenže Stanciu s kapitánskou páskou selhal, skvělý brankář Hrubý jeho slabou střelu vyrazil.

„Šance, která by se v takovém zápase měla proměňovat... Samozřejmě se může stát, že se nepromění. Spíš mě mrzí, že jsme se po penaltě ještě trochu víc nevyburcovali. Abychom tam prostě gól dotlačili, když se to nepovedlo z penalty. Jenže od penalty jsme začali hrát špatně, bojácně," netají Pulkrab.

Hráči těžko hledají slova, proč výroční duel nezvládli.

„Oslavy jsou samozřejmě pokažené, což nás hodně mrzí. Nehráli jsme tak, jak jsme chtěli," běduje Frýdek, nejlepší sparťan utkání.

Jeho otec patřil ke gratulantům na ploše. Za jeho éry válela na Letné úplně jiná Sparta, hořce si uvědomila většina z více než 11 tisíc zklamaných diváků.

Reklama