Hlavní obsah

Fotbalový klub 1. FC Brno koupí zřejmě ruský majitel

čfoPrávo

Fotbalový klub 1. FC Brno bude mít zřejmě ruského majitele. S největší pravděpodobností přejde do rukou investiční skupiny z Moskvy. "Zcela vážně o prodeji klubu uvažujeme," potvrdil spolumajitel a místopředseda 1. FC Brno Roman Pros.

Foto: SPORT.CZ/Soňa Škývarová

Fotbalisty Brna možná koupí investor z Ruska.

Článek

"Jde o solidní firmu, s níž máme z minulosti velmi dobré zkušenosti. Naší jednoznačnou podmínkou navíc bude zachování prvoligového mužstva i všech mládežnických celků. Možná se dohodneme už po Vánocích, kdy jejich představitelé přicestují do Brna. Už si zjišťujeme tržní cenu jednotlivých hráčů," uvedl Pros i za ostatní akcionáře.

S ruskou skupinou jsou v kontaktu již delší dobu. "Původně jsme s ní ale počítali jen jako se strategickým partnerem. Teď však Rusům zřejmě prodáme celý klub. Je to reakce na rozhodnutí brněnského zastupitelstva, které odhlasovalo hokejové Kometě v následujících třech letech patnáctimiliónovou dotaci. Nám stejné peníze naopak odepřelo," zlobí se Pros.

Dosavadní majitelé 1. FC Brno to hodnotí jako krajně nekoncepční krok. "Zatímco my jsme zdravý a ekonomicky stabilní klub, který má dobré jméno ve sportovních i obchodních kruzích, na Kometu je uvalen návrh na konkurz a její pověst je nevalná. Nerozumíme tomu, že neschopným se pomoci dostane a schopným nikoli," objasnil Pros hlavní pohnutky připravovaného odchodu z fotbalu.

Reklama

Související témata: