Hlavní obsah

My jsme aspoň potili krev, teď nejsou srdcaři! Spartě podle legend chybí klubismus

Praha
Aktualizováno

Čtvrté místo a propastná ztráta 12 bodů na první Slavii. Fotbalisté pražské Sparty ještě nikdy v samostatné české lize neměli po 17. kole na rivala takové manko v případě, že sešívaní vedli tabulku. Tým z Letné prožívá již druhou hrůzostrašnou sezonu v řadě. Klubovým legendám takový stav samozřejmě vadí. V přiloženém videu si můžete poslechnout jejich výpovědi, čím si sparťanskou krizi vysvětlují.

Současnost SpartyVideo: Sport.cz

 
Článek

Scházejí se na každém zápase. A je jim smutno, co jsou nuceni sledovat...

„Ve Spartě teď není parta. V mužstvu nejsou srdcaři. Jsou to žoldnéři, kteří přišli jen pro peníze. A to nám vadí," nebere si servítky Pavel Dyba.

„Divná je už jen skutečnost, že prakticky jediným stabilně nastupujícím českým hráčem je Martin Frýdek. Jinak samí cizinci, což není moc dobře," přidává se Václav Vrána.

Veteráni poukazují, že oni byli zvyklí aspoň potit krev, když už se nedařilo. „Sparta si nezaslouží tvář, jakou teď předvádí. A bude trvat dlouho, než se zkonsoliduje. Úplně se vytratil klubismus. Dříve se stavělo na odchovancích, kteří byli vychovaní v duchu velkého nasazení, vítězství a bojovnosti," zdůrazňuje František Chovanec.

Více v našem videu.

Reklama

Související témata: