Hlavní obsah

Ligu osvěžil severní vítr od Ještědu. Hráčem listopadu je Doležal, trenérem Hornyák

Praha

Anketu Ligové fotbalové asociace tentokrát ovládl sever Čech. Hráčem listopadu byl zvolen jablonecký útočník Martin Doležal, který si ve třech zápasech připsal stejný počet gólů a jednu asistenci, a trenérem liberecký Zsolt Hornyák. Slovenský kouč dovedl svůj tým ke dvěma výhrám a jedné remíze.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký Martin Doležal se raduje z gólu v duelu se Zlínem.

Článek

Osmadvacetiletý útočník v letošní sezoně září. V současné době je Martin Doležal s osmi góly na dělené čtvrté pozici v tabulce střelců ligové soutěže, navíc přidal i čtyři gólové přihrávky a skvělé výkony. Výborná forma mu dokonce vynesla premiérové starty v dresu reprezentačního áčka.

Doležal zářil i v listopadu, za který byl oceněn. Na výhře 6:2 nad Duklou se podílel jedním gólem a jednou asistencí, proti Bohemians se dokonce prosadil hned dvakrát a jeho tým vyhrál 3:1. Naprázdno vyšel jen v utkání na půdě pražské Sparty, kde však svým výkonem pomohl k bezbrankové remíze a zisku jednoho bodu pro svůj tým.

Slovenský trenér Zsolt Hornyák přišel do Slovanu před začátkem sezony a aktuálně je jeho tým na sedmé pozici. Pětačtyřicetiletý kouč dovedl v listopadu mužstvo k vítězstvím 1:0 nad Mladou Boleslaví a Slováckem. Liberečtí sahali po výhře i nad Viktorií Plzeň, ovšem šest minut před koncem inkasovali gól a museli se spokojit s bodem za remízu 1:1.

Pokud jde o druhou nejvyšší soutěž, v závěrečném měsíci podzimu dva týmy neztratily ani bod. Vlašim a Třinec. Hráčem měsíce je tedy útočník Vojtěch Hadaščok, který Středočechům pomohl ke třem listopadovým výhrám čtyřmi zásahy z celkových šesti. Mezi trenéry pak anketu ovládl Jiří Neček. Jeho Třinec nezahájil sezonu vůbec ideálně. Před zimní přestávkou ale začal opět šlapat, bodoval hned pětkrát po sobě.

Reklama