Hlavní obsah

Slavia na čele zase odskočila Plzni. Baník porazil Klokany, Karviná překvapila

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie znovu vedou prvoligovou tabulku o čtyři body před Plzní. V sobotním duelu osmnáctého kola porazili Mladou Boleslav 3:2. Překvapit dokázala Karviná, která po vítězství 2:1 nad třetím Jabloncem už není poslední. Uspěly i další domácí týmy. Olomouc ukončila střelecký půst a porazila Slovácko 1:0, Baník přehrál Bohemians 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie se radují z vedoucího gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Slavii páteční vítězství druhé Plzně neznervóznělo, doma měla zápas s Mladou Boleslaví dlouho pod kontrolou. Klid jí dodal proměněnou penaltou ve 20. minutě Škoda. Po přestávce navýšili náskok na tři góly Stoch s Olayinkou.

Sešívaní se však museli o výhru strachovat, protože v závěru snížil Komličenko a stejný hráč v nastaveném čase zaznamenal z penalty už svůj sedmnáctý gól v sezoně. Hosté ale víc nezvládli, se Slavií prohráli v lize pošesté za sebou a v tabulce zůstali osmí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Boleslavský brankář Jan Šeda inkasuje v duelu se Slavií z penalty.

Vlastimil Vacek

O veliké překvapení se postarala Karviná. Třetí Jablonec, který na její hřiště přijel posilněn sérií devíti ligových utkání bez porážky, byl jasným favoritem. Domácí poslal do vedení Wágner, za hosty sice srovnal Holeš, ale karvinský triumf nakonec vystřelil Guba. Karviná bodovala poprvé po osmi zápasech a posunula se na předposlední místo tabulky před Duklu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Fanoušci Baníku během utkání s Bohemians.

Petr Sznapka

Na třetí Jablonec se bodově dotáhl Baník, který góly Holzera a Stronatiho zdolal doma pražské Bohemians. Ostrava tak porazila Klokany ve všech třech letošních zápasech bez obdržené branky. Pražané čekají na výhru už sedm kol.

Olomouc pošesté za sebou doma proti Slovácku neprohrála, proti oblíbenému soupeři tentokrát navíc ukončila třízápasové čekání na vítězství a gól v lize. Střeleckou mizérii Sigmy ukončil hned v úvodu zápasu Nešpor. Ten sice ve druhé půli neproměnil penaltu, ale domácí nakonec těsnou výhru uhájili a na dvanácté Slovácko se bodově dotáhli.

Program 18. kola první fotbalové ligy:
Pátek
Zlín - Plzeň 0:2
Dukla - Příbram 1:2
Sobota
Ostrava - Bohemians 2:0
Branky: 70. Holzer, 90. Stronati
Karviná - Jablonec 2:1
Branky: 9. Wágner, 68. Guba - 25. Holeš
Olomouc - Slovácko 1:0
Branka: 7. Nešpor
Slavia - Ml. Boleslav 3:2
Branky: 20. Škoda z pen, 51. Stoch, 73. Olayinka - 87. Komličenko, 90.+2. Komličenko (z pen.)
Neděle
17:00 Sparta - Teplice
Pondělí
18:00 Liberec - Opava

Reklama