Hlavní obsah

Sparta - Teplice 0:1Ščasný ven, zní pokořenou Letnou. Sparťanská bída zdaleka nekončí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
83. Moulis 0 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Už aby podzim skončil, přejí si na Letné. Fotbalisté pražské Sparty v jediném nedělním duelu 18. kola Fortuna ligy prohráli s Teplicemi 0:1, a zůstávají tak na páté příčce tabulky. Na vedoucí Slavii ztrácejí již propastných patnáct bodů a doma padli poprvé po sérii 18 ligových zápasů bez porážky. Letenská bída nemá konce, fanoušci ztrácejí trpělivost a dožadují se odchodu majitele klubu Křetínského i trenéra Ščasného.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutný Nicolae Stanciu se neprosadil a Sparta vstřebává domácí porážku od Teplic.

Článek
Fotogalerie

Rozčarování je slabé slovo. Letenští vyhráli jediné z minulých pěti kol a dvakrát za sebou nezvítězili, takže o titulu se jim může znovu jenom zdát. Na trávník si přivlekli patnáctibodové manko na vedoucí Slavii, proto se začalo hrát v komorní atmosféře a kotel svým transparentem hned vyzval k odchodu majitele klubu Křetínského...

Sparta musela nahradit hned trojlístek potrestaných hráčů Kanga, Čivič, Frýdek, stopku měli i hostující Vaněček a Čmovš. Skóre se mohlo měnit hned ve čtvrté minutě, jenže letenský kapitán Stanciu v ideální pozici přestřelil branku. Podobně si na druhé straně vedl i Hyčka, který mohl hlavičkovat podle libosti.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Teplic oslavují vítězství 1:0 na Letné proti Spartě.

Vlastimil Vacek

Favorit se prosazoval jen s velkými problémy, nepohoda z posledních ztrát na něm byla jasně patrná. A když už Stanciuovi míč sedl, trefil jen Grigarovu náruč. Z tribun se začal ozývat pískot, Sparta byla zcela rozhozená. Po rohu měl gól na lopatě Costa, jenže trefil míč kolenem.

Do druhé půle nastoupil zkušený Vácha a hlediště si sborově žádalo Spartu a také odchod kouče Ščasného. Domácí byli v dusné atmosféře čím dál nervóznější, navíc měli štěstí, že Ljevakovičovu ránu stačil Heča s námahou vytěsnit.

Aby nebylo malérů málo, poslední letošní duel v Příbrami se nebude týkat ani dvojice Stanciu, Plavšič, která vyfasovala čtvrté žluté karty.

Sedm minut před koncem pak střídající teplický Moulis sparťanskou apokalypsu završil vítězným gólem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaný útočník Sparty Adam Hložek po porážce od Teplic.

Vlastimil Vacek

Fotbalová liga - 18. kolo:
Sparta Praha - FK Teplice 0:1 (0:0)
Branka: 83. Moulis. Rozhodčí: Hrubeš - Moláček, Vlček. ŽK: Plavšič, Stanciu - Jeřábek, Kučera, Vondrášek, Hyčka. Diváci: 6410.
Sparta: Heča - Wiesner (46. Vácha), Radakovič, Štetina, Costa - Chipciu, Sáček (79. Šural), Stanciu, Plavšič - Pulkrab (73. Hložek), Tetteh. Trenér: Ščasný.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob - Hora, Ljevakovič, Kučera, Hyčka (69. Moulis) - Jindráček (87. Hošek), Trubač (76. Žitný). Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: