Hlavní obsah

Liberec - Opava 1:2Šok na severu! Opava využila vyloučení a poprvé v historii dobyla Liberec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Janetzký 0 : 1
15. Potočný 1 : 1
84. Simerský 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Šok pro Severočechy! V dohrávce 18. kola vyhrála Opava v Liberci 2:1. Slovan tak promarnil možnost přiblížit se elitní ligové šestici na dostřel. Posledních deset minut hráli domácí v oslabení, neboť jejich špílmachr Petr Ševčík byl po druhé žluté kartě vyloučen. Vítězný gól slavil v závěru Dominik Simerský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Opavy slaví vítězný gól v Liberci.

Článek
Fotogalerie

Sestavu domácích poznamenalo hned několik zranění. Chyběl Matěj Hybš, Jakub Pešek či Martin Koscelník. Poprvé od jedenáctého kola však v základu nastoupil Tomáš Malinský a po karetním trestu se vrátil právě Ševčík.

A Opava na improvizovanou modrobílou obranu vyzrála hned v 6. minutě. Taras Kačaraba se snažil odvrátit rohový kop, ale namazal přímo na nohu Jana Schaffartzika. jenž měl dostatek času, aby skvěle nacentroval na hlavu Jakuba Janetzkého a ten otevřel skóre.

Hosté však nevedli dlouho. V 15. minutě se po faulu na Oscara postavil k přímému volnému kopu z dvaceti tří metrů Roman Potočný a nádhernou střelou levačkou trefil přesně k zadní tyči, od které se ještě míč odrazil do sítě.

Modrobílí hrozili především střelami ze střední vzdálenosti. Ve 23. minutě se s pěti góly nejlepší kanonýr Slovanu opřel po nahrávce Radima Breiteho do balonu zpoza šestnáctky opět, ale jeho bomba tentokrát mířila vedle. Ve 26. minutě to zkoušel i kapitán Severočechů Breite, jenž nastoupil ke svému stému ligovému utkání. Bránu trefil, jenže gólman Vilém Fendrich dokázal míč vyrazit.

Po pauze v 54. minutě propadl míč na zadní tyč k volnému Ševčíkovi, ale jeho střelu hostující obrana na poslední chvíli zblokovala.

Hrozili i hosté. V 58. minutě musel zasahovat i gólman domácích Filip Nguyen po hlavičce Dominika Simerského, v 78. chyběl Janetzkému kousek.

Trenér Liberce Zsolt Hornyák postupně posiloval útok, na hřiště poslal druhého útočníka Elvise Mashikeho Sukisu a pak i Filipa Oršulu. Slovan však dohrával v oslabení, neboť v 81. minutě viděl druhou žlutou kartu Ševčík. A hosté početní výhodu využili. V 84. minutě se trefil Simerský a Opava veze zpod Ještědu svou první výhrou v historii.

Slovan Liberec - SFC Opava 1:2 (1:1)
Branky: 15. Potočný - 6. Janetzký, 84. Simerský. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Ratajová - Zelinka (video). ŽK: Potočný, Ševčík - Janetzký. ČK: 80. Ševčík. Diváci: 1958.
Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Mara - Breite, Oscar (79. Oršula) - Potočný, Ševčík, Malinský (64. Mashike Sukisa) - Pázler (56. Aarons). Trenér: Hornyák.
Opava: Fendrich - Kuzmanovič, Simerský, Svozil, Žídek - Schaffartzik, Řezníček (81. Jursa) - Kayamba, Janetzký, Zapalač (90. Freit) - Juřena (85. Jurečka). Trenér: Kopecký.

Reklama

Související témata: