Hlavní obsah

Trápení Sparty pokračovalo i v Příbrami. Nejlepší střelec ligy má další gól

vat, dosSport.cz
Aktualizováno

Loučení s podzimní sezonou je tady. Fotbalisté Sparty v 19. kole Fortuna liga jen remizovali v Příbrami 1:1 a počtvrté za sebou nezvítězili. Bezbrankový výsledek se zrodil v Ďolíčku mezi domácími Bohemians 1905 a Libercem. Slovácko díky trefě Zajíce udolalo nejtěsnějším výsledkem poslední Duklu. Teplice navázaly na vítězství proti Spartě v minulém kole a Na Stínadlech porazily Zlín 2:1. Nejlepší střelec ligy Nikolaj Komličenko svým osmnáctým gólem v sezoně jen mírnil porážku Mladé Boleslav 1:2 v Opavě.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Jeden z hasičů sbírá z hřiště světlice, které tam v úvodu utkání naházeli fanoušci Sparty.

Článek
Fotogalerie

Zmar Sparty pokračoval i v Příbrami. Letenští sice vedli, když se podeváté v sezoně prosadil jejich nejlepší střelec Tetteh, ale Rezkova pumelice v nastavení prvního poločasu rozhodla o dělbě bodů.

Svěřenci trenéra a současně sportovního ředitele Zdeňka Ščasného nevyhráli už počtvrté za sebou a na první Slavii, která zápas s Jabloncem odehraje v pondělí, ztrácí čtrnáct bodů.

V Příbrami o sobě dali mnohem více než hráči vědět fanoušci letenského týmu. Kvůli naházeným světlicím bylo utkání ve 4. minutě na nějaký čas přerušeno.

Teplice potvrdily proti Zlínu svou formu. Po gólech Moulise a Hory vyhrály 2:1 a slaví třetí výhru v řadě. Naopak Moravané padli počtvrté z posledních pěti duelů. Návrat na Stínadla tak zhořkl kouči Michalu Bílkovi, který právě zde začínal v roce 2001 svou trenérskou dráhu.

Trápení Klokanů napsalo další kapitolu. Po remíze s Libercem se šnůra bez vítězství natáhla už na osm zápasů. V Ďolíčku byli mnohem více než hráči, vidět fanoušci, které připravili několik choreí. Liberec čeká na tříbodový zápas už pět duelů.

Kanón Komličenko opět uděril. Svou osmnáctou trefou ale jen mírnil porážku Mladé Boleslavi v Opavě. Nováček soutěže tak přezimuje před svým dnešním přemožitelem.

Jediného gólu se diváci dočkali v Uherském Hradišti. O vítězství Slovácka nad Duklou rozhodl Zajíc a domácí zaznamenali třetí výhru z posledních čtyř duelů. Naopak Pražané po prohře zůstávají přilepeni ke dnu ligové tabulky.

Program 19. kola:
Pátek
Ostrava - Olomouc 0:0
Sobota
Bohemians - Liberec 0:0
Slovácko - Dukla 1:0
Branka: 13. Zajíc
Opava - Ml. Boleslav 2:1
Branky: 4. Smola, 62. Kuzmanovič - 75. Komličenko
Teplice - Zlín 2:1
Branky: 30. Moulis, 65. Hora - 39. Vyhnal
Příbram - Sparta 1:1
Branky: 45.+6 Rezek - 31. Tetteh
Neděle
15:00 Plzeň - Karviná
Pondělí
18:00 Jablonec - Slavia

Reklama