Hlavní obsah

Příbram - Sparta 1:1Fotbal u Litavky měl koule, ale jen sněhové. Letenští završili tragický podzim

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Tetteh 0 : 1
45. Rezek 1 : 1
Záznam online reportáže

Příbram

Trčí na páté příčce tabulky a ztrácejí propastných 14 bodů na vedoucí Slavii, která má ještě utkání v Jablonci k dobru. Fotbalisté pražské Sparty znovu ztratili, když v utkání 19. ligového kola jen remizovali v Příbrami 1:1. Nováčka tak na podzim ani na druhý pokus nedokázali porazit a završili svůj tragický podzim. Sparta dokázala vyhrát jediné z posledních sedmi kol...

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hasiči sbírají z hřiště světlice, které tam v úvodu utkání naházeli fanoušci Sparty.

Článek
Fotogalerie

Letenští neměli k dispozici potrestaný trojlístek Stanciu, Kanga, Plavšič. Kapitánskou pásku tedy navlékl Frýdek, v základní sestavě se po dlouhé době objevil Vukadinovič.

Než se zápas pořádně rozběhl, musel být ve 4. minutě přerušen. Hostující fanoušci uspořádali předčasný novoroční ohňostroj a zaházeli příbramskou šestnáctku dělbuchy. Během odklízení pyrotechniky se pak znovu dožadovali odchodu kouče Ščasného...

Když se začalo hrát, dopravila Příbram míč do sítě. Voltr si však k němu pomohl faulem na brankáře Heču, takže gól neplatil a hra byla znovu přerušena kvůli ošetřování gólmana. První šanci měl Pulkrab, při jeho hlavičce však brankáře Kočího zastoupili obránci.

Pak následovalo další přerušení zápasu, protože fanoušci Sparty podrobili Kočího palbou sněhových koulí.

Frýdek netrefil branku

Ve 30. minutě se hosté ujali vedení. Wiesner adresoval do šestnáctky průnikovou přihrávku, kterou zužitkoval Tetteh. Středočeši se pak marně dožadovali penalty za Costovu ruku. Velkou šanci měl Frýdek, netrefil však branku.

První poločas se nastavoval o rekordních deset minut. Chipciu nachystal velkou šanci Wiesnerovi, ani on ovšem nemířil mezi tyče. Sparta brzy litovala, protože Rezek v polovině dlouhého nastavení z přímého kopu nachytal Heču.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hasiči sbírají z hřiště světlice, které tam v úvodu utkání naházeli fanoušci Sparty.

Michal Krumphanzl

Remíza Letenským k odpoutání z páté příčky nestačila. Pulkrab byl po rohu svou šancí zaskočen, míč se od něj odrazil těsně vedle tyče.

Dvanáct minut před koncem se poprvé od května dostal na hřiště uzdravený Zahustel. Snažení jeho týmu nemělo potřebný efekt, favorit neměl ani potřebný tlak. Letenští museli být naopak rádi, že Mingazov pět minut před koncem trefil jen tyč!

Fotbalová liga - 19. kolo:
1. FK Příbram - Sparta Praha 1:1 (1:1)
Branky: 45.+6 Rezek - 31. Tetteh. Rozhodčí: Jílek - Paták, Caletka. ŽK: Soldát, Voltr, Keita - Frýdek, Costa.
Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Tregler, Antwi - Soldát - Fantiš (85. Nitrianský), Rezek, Mingazov (90.+1 Průcha), Voltr - Keita. Trenér: Csaplár.
Sparta: Heča - Wiesner (78: Zahustel), Radakovič, Štetina, Costa - Vukadinovič (83. Hložek), Sáček, Frýdek, Chipciu - Pulkrab, Tetteh (62. Drchal). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: