Hlavní obsah

Dilema rozpolceného trenéra Vrby: Prodávat hráče a danit další peníze? To tak!

Už popáté nasměroval Plzeň do Evropské ligy, bodů na domácí ligové scéně posbíral spoustu, peněz z pokladnice UEFA ještě víc. „Dokonce tolik, že jsme jediným klubem, který skončí tento rok v zisku, takže budeme muset vydělané peníze danit,“ připomínal plzeňský kouč Pavel Vrba po loučení s domácím podzimem, jak úspěšné pro úřadujícího českého mistra uplynulé týdny a měsíce byly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba má o čem přemýšlet. Prodat či neprodat nějakého hráče?

Článek

Výhrou v domácím loučení s Karvinou je Viktoria završila, takže i její kouč byl tak trochu rozpolcený, zda přivítat, že fotbalový rok 2018 teď v adventním čase končí. Vždyť jeho tým se naladil do vítězné tóniny, což dokázal uprostřed týdne v Champions League v konfrontaci s římským AS a v neděli v loučení ligovém zase.

„Po první půli bych určitě tvrdil, že rozhodně nejsem rád, že podzim končí. Byl to totiž jeden z nejlepších poločasů, které jsme na podzim odehráli," glosoval Vrba jednostrannou exhibici, kterou jeho svěřenci rozehráli.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Plzeňští fotbalisté se radují ze druhého gólu.

Slavomír Kubeš

„My k ní ale Plzni pomohli. Marně jsem k hráčům promlouval, zbytečně jim opakoval, aby neměli strach a hráli sebevědomě a odvážně. Pravý opak byl pravdou," nepopíral slovenský trenér ve službách Karviné Norbert Hrnčár, že jeho tým byl zralý na pořádný příděl. Zůstalo ovšem u dvou golů... Naštěstí pro Karvinou, ke smůle Plzně.

„Už prvních deset minut po změně stran přišla totiž jedna hrůza. Tři moji hráči si nedokázali uprostřed hřiště nahrát, snad osmkrát jsme za tu dobu úplně zbytečně ztratili míč, počínali si nepřesně i v situacích, které nebyly nijak složité," kroutil nechápavě hlavou nad proměnou svých svěřenců Vrba.

„Všechno špatně, celý druhý poločas byl špatný. Proto jsem nakonec rád, že podzim skončil," ulevilo se mu, když výhra a tři body zůstaly v Plzni.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Obránce Karviné Jan Moravec hlavičkuje před dotírajícím Janem Kopicem z Plzně.

Slavomír Kubeš

„Klasika, celí my... Vedeme o dva góly a místo abychom přidali třetí gól a měli klid, začneme hrát pasivně, zkazíme pár přihrávek, znervózníme a bráníme vedení," nedovedl ani autor první plzeňské branky Jan Kopic vysvětlit proměnu, která Viktorii na podzim pravidelně provázela.

„Většinou to bylo ale opačně. Špatný první poločas střídal dobrý druhý," neopomněl Vrba připomenout třeba středeční partii s římským AS, díky níž má jeho klub na účtu tolik peněz, že je bude nucen danit.

I proto v Plzni řeší dilema, kolik hráčů a zda vůbec nějaké budou v zimě prodávat, i když třeba zájem o Patrika Hrošovského sílí každým zápasem i dnem.

„To tak, přidělávat si další problémy, abychom museli danit ještě víc peněz," vyhnul se rozesmátý a s podzimem navýsost spokojený Pavel Vrba diplomaticky odpovědi, zda je slovenský legionář na prodej a on by ho byl ochoten před jarním tažením Evropskou ligou uvolnit. Zvlášť, když v ní může Plzni vydělat další peníze, které se budou danit navíc až v příštím roce.

Opustí Plzeň v zimní pauze některý z hráčů?
Ano, odejdou 1-2 hráči
51,3 %
Ano, odejdou 3 a více hráčů
5,4 %
Ne, z Plzně nikdo neodejde
25,3 %
Nevím
6,2 %
Je mi jedno, o český fotbal se nezajímám
11,8 %
Celkem hlasovalo 12492 čtenářů.

Reklama

Související témata: