Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Jaký podzim, takový závěr. Sparta korunovala propadák dalším vlastním gólem

Druhý rok po sobě si musejí připustit, že již během podzimu ztratili všechny šance na povedenou sezonu. Fotbalisté pražské Sparty se krčí na páté příčce tabulky a poslední kola dohrávali ve stavu naprosté deziluze a zoufalství. Projekt internacionalizace týmu nefunguje a Slavia s Plzní rychle mizí letenskému souboru v dálce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Uroš Radakovič ze Sparty Praha po blamáži s Teplicemi.

Článek

Duel v Příbrami nemohl zpackaný podzim ani náhodou zachránit. Měl však ukázat, že Sparta ještě není na úplném dně a aspoň na půdě nováčka dokáže překročit svůj stín.

Nedokázala. O další bodovou ztrátu se příznačně vydatně přičinili její vlastní fanoušci. Tak dlouho házeli na hřiště dělbuchy a koulovali brankáře domácích, až byl první poločas nastaven o rekordních deset minut. A právě v polovině přidaného času Středočeši vyrovnali. V době, kdy už měli dávno sedět v teple kabiny a přemýšlet, jak vytěžit z těsného náskoku, dostali sparťani gól, který jim ještě víc pocuchal sebevědomí.

Sparta si vlastní góly dává již drahný čas. Je klubem nesčetných paradoxů, který přestává rozumět sám sobě. Nemá výsledky, lídry ani zdravě fungující tým.

Odehráno je 19 kol a přesně v tomto bodě se v minulé sezoně loučil Ital Stramaccioni. Dovedl Letenské k zisku 33 bodů. Aktuálně jich mají dokonce ještě o jeden méně...

Trenér a sportovní ředitel Zdeněk Ščasný zatím nechce nejbližší budoucnost komentovat, pouze avizuje připravované kroky.

Sázkou na Itala strmý pád začal, už dávno ho však nelze házet jen na něj. I po jeho odchodu se ukazuje, že Sparta neví, co sama se sebou, takže svou neschopností vyklízí prostor nejen největším rivalům, ale také mnohem skromnějším konkurentům.

Trenér Josef Csaplár říká, že pokud jeho Příbram dvakrát remizuje se Spartou, tak je v českém fotbale něco špatně. Na Letné mají přes krátkou zimu poslední pokus, aby odhalili, co to je.

Dokáže se fotbalová Sparta ještě v této sezóně vyhrabat z krize?
Určitě ano. Ještě zaútočí na titul
4,6 %
Spíše ano. Na jaře se zlepší a bude se dotahovat na Slavii s Plzní
15,1 %
Spíše ne. Její výkony a výsledky budou podobné jako na podzim
21,5 %
Určitě ne. Bude ráda, když se udrží tam, kde je teď. Spíš bude ještě horší
58,8 %
Celkem hlasovalo 7361 čtenářů.

Reklama

Související témata: