Hlavní obsah

Jablonec - Slavia 0:2Čaroděj Kolář, odvolaný gól, skvělá produktivita. Slavia po devíti letech dobyla Jablonec!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Škoda (penalta) 0 : 1
70. Hušbauer 0 : 2
Záznam online reportáže

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

Komplex zlomen, fotbalisté Slavie dobyli Jablonec. Po dlouhých devíti letech. Díky výhře 2:0 v pondělní dohrávce 19. kola nejvyšší soutěže, kterou zajistily góly Škody z penalty a Hušbauera, přezimují na čele tabulky se čtyřbodovým náskokem na Plzeň. Hosté dali Severočechům lekci z produktivity. Ti lídrovi mocně zatápěli, sešívané ale několikrát podržel vynikající brankář Kolář.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Jablonce Vlastimil Hrubý inkasuje z penalty první gól zápasu.

Článek
Fotogalerie

Z těch statistik nebylo slávistům dobře. Z posledních 19 vzájemných zápasů v lize vyhráli nad Jabloncem jediný, doma v roce 2013. Od té doby ho 11x v řadě v nejvyšší soutěži neporazili. Až teď. Než se však v mrazivém počasí dostali do provozní teploty, mohlo být pro ně zle.

Ve 2. minutě přihrál Chramosta Jovovičovi, který pálil z nadějné pozice, jeho ránu zblokovala hostující obrana. Vzápětí se dostal Chramosta až před Koláře, v pádu ho nastřelil. Aktivní Chramosta byl při chuti, v 13. minutě si zaběhl za slávistickou obranu, pohotově pálil na zadní tyč. Kolář opět Pražany podržel.

Zničehonic ale udeřilo na druhé straně. Zmrhal nastřelil břevno, Olayinka vracel míč do velkého vápna, míč přitom zasáhl rukou Holeš. Hlavní rozhodčí Berka pro jistotu zhlédl video, poté ukázal na penaltový puntík. Škoda pokutový kop s přehledem proměnil.

Severočeši měli dál navrch, po centru Chramosty chyběly Trávníkovi centimetry, aby ho mohl umístit do odkryté branky.

I po změně stran v akci video

Kapitán Jablonce, o kterého podle britských médií usilují Newcastle a Fulham, pak předvedl parádní akci, kterou zakončil parádní dělovkou levačkou. Kolář vytasil další famózní zákrok, míč, směřující pod břevno, dokázal vytěsnit mimo tyče. Před přestávkou se chytal za hlavu stoper Lischka, z malého vápna hlavičkoval nad. Nakonec ale do šatny mohla jít Slavia s dvoubrankovým náskokem, gólovou ránu Stocha vyrazil skvěle Hrubý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost brankáře Jablonce Vlastimila Hrubého z vyrovnávacího gólu byla předčasná.

Radek Petrášek

Krátce po změně stran chyboval Kúdela, malou domů hlavou vystihl Chramosta. Kolář byl sice u míče dřív a vykopl ho, jenže Kratochvíl balon vrátil do sítě. Ovšem radující se domácí zchladil zásah videorozhodčího - podle jeho verdiktu Chramosta přišlápl nohu Kolářovi, branka byla odvolána.

A tak podruhé udeřila Slavia. Stoch z pravé strany přihrál Hušbauerovi, který pohodlně zavěsil. Druhá šance - druhý gól. Zápas se pak jen dohrával a ligový lídr si vítězství zkušeně pohlídal.

19. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Slavia Praha 0:2 (0:1)
Branky: 18. Škoda z pen., 70. Hušbauer. Rozhodčí: Berka - Blažej, Vlček - Královec (video). ŽK: Jovovič - Stoch, Ngadeu, Coufal. Diváci: 3115.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Hübschman - Kratochvíl (86. Sobol), Trávník, Považanec (82. Acosta), Jovovič (75. Ikaunieks) - Chramosta. Trenér: Rada.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Souček - Zmrhal, Stoch (78. Sýkora), Hušbauer, Olayinka (89. Frydrych) - Škoda (82. Mešanovič). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: